50.000e schoonmaakdiploma voor Samuel Awaku van Asito

Schoonmaakjournaal - Asito - 50.000 vakdiploma SamuelHet Examenbureau van de Raad voor de Arbeidsverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (RAS) heeft aan Asitomedewerker Samuel Awuku het 50.000e schoonmaakdiploma uitgereikt. De feestelijke uitreiking vond plaats in 1e Klas restaurant op station Amsterdam Centraal waar Samuel samen met zijn collega’s ervoor zorgt, dat het station en perron spic en span schoon is en blijft.

Het 50.000e diploma van het RAS-Examenbureau werd op 22 december 2016 behaald. Op de laatste examendag in 2016 deden ruim 110 kandidaten examen voor diverse basisvakopleidingen. Het 50.000e diploma is gevallen in een groep van schoonmakers van Asito, die de Basisvakopleiding Perron- en stationsreiniging op Centraal Station Amsterdam volgden. Samuel Awuku ontving uit handen van Marianne Neuteboom, directeur van RAS, zijn diploma. Samuel: “Ik ben vooral erg blij. De opleiding heeft me veel gebracht.”

Knap
Marianne: “Het is heel knap van schoonmaakkrachten, dat ze soms met mogelijke taalbarrières en naast hun privé- en werksituatie, zo’n opleiding kunnen volgen.” Ook Asito’s coördinator opleidingen Ida van Nierop werd in het zonnetje gezet. Marianne prees haar continue stroom aan inzet voor de Asitomedewerkers. Ida: “Ik vind opleidingen erg belangrijk voor de ontwikkeling van ons personeel. Ik ben trots dat vandaag het 50.000e schoonmaakdiploma aan mijn collega werd overhandigd.”

Zeer belangrijk
Sociale partners in de schoonmaak vinden het zeer belangrijk dat er voor alle werknemers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche een vakopleiding is, gericht op hun werkzaamheden. Investeren in schoonmaakopleidingen is een ontwikkeling, die de professionaliteit en ontwikkelkansen van de schoonmaakmedewerkers ten goede komt. De RAS is blij met werkgevers als Asito,  die investeren in opleidingen voor hun (schoonmaak)medewerkers. Hans van Leeuwen, HR-directeur van Asito: “Ik ben trots op onze schoonmaakkrachten en ik vind het mooi om te zien hoe zo’n diploma onze mensen trots maakt.”

Over RAS
Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche (RAS) is in 1991 opgericht door sociale partners: CNV Vakmensen, FNV Bondgenoten en Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB). Belangrijke taak van de RAS is het vervullen van een adviserende functie richting de branche. De RAS initieert en financiert activiteiten op het gebied van arbeidsvoorwaarden, opleidingen, arbeidsomstandigheden, en toepassing en het toezien op naleving van de CAO.

Over Asito
Asito is een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke vakkrachten verspreid over 50 vestigingen succesvol aan een schone en veilige werk- en leefomgeving. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en relaties voorop om zo samen tot de meest sociale en duurzame resultaten te komen.

×