20 Asito-relaties zetten koers richting Integratiediner

september 23, 2013 in Nieuws, Nationaal Integratiediner

Drie weken voor het Nationaal Integratiediner kozen 20 relaties en genodigden van Asito op 18 september het ruime sop van het Markermeer. De boottocht vormde de aftrap van de derde editie van het Integratiediner op donderdag 10 oktober. Vanuit Muiden voer kapitein Jan en stuurman Sytse zeilcharter Sterke Hein noordwaarts en deden de gasten aan boord inspiratie op en genereerden ideeën om het Integratiediner nóg groter te maken. Nóg meer mensen verbinden en verschillen vieren om de hun kansen te vergroten.

 

Sterke Hein - Nationaal Integratiediner 2013

Groot is de 2013-editie van het Nationaal Integratiediner al. “Vorig jaar dineerden 7000 mensen aan 1200 tafels. De teller gaat nu al richting 6500 mensen die op donderdag 10 oktober met en voor elkaar gaan koken en eten. Het is dus vrijwel zeker dat het diner groter wordt dan vorig jaar”, merken het organisatieteam van Asito, Sander Haas en Tirza Dingelstad, met trots op.

Dag van de Duurzaamheid
Het idee van het Nationaal Integratiediner werd in 2011 geboren bij Asito. De schoonmaakdienstverlener heeft meer dan 90 nationaliteiten in dienst. Elke dag weer laten zij zien gezamenlijk een topprestatie te kunnen leveren, ondanks alle verschillen tussen deze mensen. Die verschillen worden gevierd tijdens het Nationaal Integratiediner, dat jaarlijks op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, wordt gehouden. Met bedrijven, organisaties en stichtingen uit tal van sectoren.

Achterliggende gedachte
De intentie is een kleinschalig diner, waarbij collega’s zelf koken en elkaar beter leren kennen. “Het is een feestje om te organiseren en om voor uitgenodigd te worden. Lekker eten is de basis. Maar de achterliggende gedachte is veel groter. Verschillen tussen mensen leiden tot verschillende inzichten en ideeën. Nieuwe ideeën leiden tot verbeteringen. Daar heeft iedereen baat bij. Het Nationaal Integratiediner wil onze maatschappij beter maken. Niet polariseren, maar samenwerken”, aldus motiveert men het nationale culinaire integratie-initiatief op de website www.nationaalintegratiediner.nl.

Koers richting 10 oktober
Op 18 september voeren onder andere vertegenwoordigers van PSO Nederland, Resto van Harte, Quadrant Advies, Bruynzeel Storage Systems, Luchthaven Schiphol, Rabobank, Forum en Klup mee. Onder hen ook Raja Felgata, initiator en hoofdredacteur van De Kleurrijke Lijst en ambassadeur van het Nationale Integratiediner. Ook Schoonmaakjournaal was aan boord van de Sterke Hein en sluit zich op 10 oktober aan bij de deelnemende bedrijven. Hoofdredacteur Petra de Bruin: “Schoonmaakjournaal nodigt enkele schoonmaakbedrijven uit om aan het kleinschalige integratiediner in Hendrik-Ido-Ambacht, waar de redactie gevestigd is, deel te nemen. Natuurlijk is het Nationaal Integratiediner een initiatief van Asito, maar ook andere schoonmaakbedrijven zijn zeer welkom om zich aan te sluiten. Ook zij hebben te maken met verschillende nationaliteiten en culturen. Laten we die bij ons op de redactie vieren. Daarom nodig ik directie en schoonmakers van bedrijven uit die zich kunnen vinden in het gedachtegoed van het integratiediner. Wie voor en met elkaar in een groepje van zes personen bij Schoonmaakjournaal wil koken en eten, mail de redactie.”

Doe ook mee en help het initiatief te groeien en de boodschap van diversiteit nog krachtiger te maken. Zo maken we Nederland beter. Doe je mee? Wilt u een indruk krijgen van het Nationaal Integratiediner van 2012, bekijk het YouTube-filmpje.

Delen