17 trotse gediplomeerde Asito medewerkers bij ROC van Twente

Uitermate vrolijk, opgelucht en trots zijn de 17 net gediplomeerde medewerkers van Asito. Precies een jaar geleden startte voor hen de geheel nieuwe BBL-opleiding Facilitair medewerker bij ROC van Twente. Deze opleiding kwam tot stand in samenwerking met Asito.

Schoonmaakjournaal - Asito - ROC van Twente diploma schoonmaakkrachten

Het traject duurt een jaar en bestaat uit een dag in de week naar school en een dag stage bij Asito. Met deze opleiding komt ROC van Twente tegemoet aan de groeiende vraag naar werknemers, die oog hebben voor dienstverlening en hospitality, en graag wat betekenen voor anderen. De studenten vonden de lessen erg leerzaam, interessant, leuk en duidelijk. Bij elke nieuwe opleiding bijvoorbeeld, waren er gedurende de rit kleine aanpassingen in de lesstof. Hierdoor en door de gevarieerde aanpak van de docenten bleef het voor hen het hele jaar interessant.

Grootste kracht
Asito en ROC van Twente leiden al zo’n vier jaar samen schoonmaakmedewerkers van Asito op via de Entreeopleiding op niveau 1. Omdat bij Asito de mensen de grootste kracht zijn, biedt het schoonmaakbedrijf haar medewerkers nu ook de opleiding Facilitair medewerker op niveau 2 aan. Met dit diploma op zak hebben de schoonmaakkrachten zowel binnen als buiten Asito goede toekomstperspectieven.

ROC van Twente en Asito zijn trots op deze eerste groep gediplomeerde facilitair dienstverleners. Er zijn veel belangstellenden voor de opleiding. ROC van Twente en Asito hopen dan ook snel een nieuwe groep te kunnen starten.

Over Asito
Asito is een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke vakkrachten verspreid over 50 vestigingen succesvol aan een schone en veilige werk- en leefomgeving. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en relaties voorop om zo samen tot de meest sociale en duurzame resultaten te komen.

×