13 oktober: 6e Integratiediner stevent af op 20.000 deelnemers

oktober 9, 2016 in Nieuws, Nationaal Integratiediner

1. Nationaal Integratiediner 2015 - Asito teamOp donderdag 13 oktober vindt het Nationaal Integratiediner alweer voor de zesde keer plaats. Het Nationaal Integratiediner is een initiatief waar jaarlijks honderden organisaties aan deelnemen; dit jaar worden 20.000 mensen verwacht. Op de dag van het Nationaal Integratiediner – elke tweede donderdag van oktober- schuiven vele duizenden Nederlanders en niet-Nederlanders van diverse afkomst bij elkaar aan tafel met als doel om meer verbinding te creëren. Door samen te eten leren zij elkaars cultuur beter kennen en begrijpen. 

Het idee van het Nationaal Integratiediner ontstond in 2011 bij schoonmaakorganisatie Asito. Asito heeft meer dan 100 nationaliteiten in dienst. Elke dag weer laten deze verschillende mensen zien dat zij gezamenlijk topprestaties kunnen leveren. Ondanks, of juist dankzij de verschillen? Wij denken dat laatste.

Sinds onze uitnodiging aan alle organisaties om zelf ook een Nationaal Integratiediner te organiseren groeit het feestje ieder jaar aanzienlijk. Deden er in 2011 nog maar 650 mensen mee, dit jaar verwachten we dat er ruim 20.000 mensen de kracht van het verschil proeven. Ons motto is: het verbinden van mensen + het vieren van verschillen = het benutten van kansen.

Wat is het Nationaal Integratiediner?

Op de foto het Asito-team van Hotel/Restaurant Van der Valk Ridderkerk, dat voor de 6e keer aan het Integratiediner deelneemt

 

Delen