12 april: NVZ themabijeenkomst Vertrouwen in veiligheid

april 4, 2018 in Nieuws, NVZ

Vertrouwen in veiligheid: dat is het thema van bijeenkomst die de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV), de Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten (NVZ) en de Nederlandse Aerosol Vereniging (NAV) op donderdagmiddag 12 april organiseren. In Kontakt der Kontinenten in Soesterberg vindt deze themabijeenkomst aansluitend aan de ledenvergaderingen van de drie verenigingen plaats.

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met wantrouwen in hun producten en twijfels over de veiligheid ervan. Berichten in (sociale) media waarin producten worden gelinkt aan incidenten en (on)veiligheid worden vaak weerlegd, maar nog vaker niet geloofd. Daarentegen lijkt het vertrouwen in experts tanende. Bloggers en vloggers hebben meer invloed op de publieke opinie dan gerenommeerde wetenschappers. Campagnes van NGO’s hebben meer impact dan een studie van het RIVM.

Waar komt het wantrouwen vandaan? Kan de industrie er wat aan doen? Of is het een fact of life? Dit gaan we, met deskundigen uit wetenschap en bedrijfsleven, onderzoeken: wat zijn de trends, wat zijn de achtergronden en wat zijn strategieën om te hanteren? Onder leiding van dagvoorzitter Dick Jung (manager directie Veiligheid en Risico’s van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) gaan sprekers als Rosanne Hertzberg (microbioloog en columnist bij NRC Handelsblad) en Marion van Deurzen (Regulatory Affairs Manager Personal Care Europe bij Unilever) met het publiek en elkaar in gesprek over vertrouwen in veiligheid.

Geïnteresseerd? Voor aanmelding kunt u deze link gebruiken.

Delen