Vandaag 8e Nationaal Integratiediner: een beproefd recept

oktober 11, 2018 in Nieuws

Op donderdag 11 oktober vindt het Nationaal Integratiediner alweer voor de achtste maal plaats. Het idee van het Nationaal Integratiediner ontstond in 2011 bij schoonmaakorganisatie Asito. “We hebben meer dan 100 nationaliteiten in dienst. Elke dag weer laten deze verschillende mensen zien dat zij gezamenlijk topprestaties kunnen leveren. Ondanks, of juist dankzij de verschillen? Wij denken dat laatste”, aldus Asito. Omdat eten verbindt – het speelt in iedere cultuur een belangrijke rol en achter ieder gerecht zit een verhaal – initieerde Asito het Nationaal Integratiediner.

Sinds de uitnodiging van Asito aan alle organisaties om zelf ook een Nationaal Integratiediner te organiseren, groeit het feestje ieder jaar aanzienlijk. Deden er in 2011 nog maar 650 mensen mee, in 2017 vierden meer dan 25.000 mensen op meer dan 300 locaties door heel Nederland het Nationaal Integratiediner.

Dit jaar werkt Asito wederom samen met Dirk van den Broek om het Nationaal Integratiediner tot een nog groter succes te maken! Omdat Dirk een tolerantere samenleving ook hoog in het vaandel heeft staan.

Aanstaande donderdag 11 oktober koken duizenden mensen met verschillende achtergronden op honderden locaties gerechten met elkaar en voor elkaar. Een ontspannen en smakelijke manier om elkaars cultuur en achtergrond te ontdekken en om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen.

Met uw bedrijf en collega’s meedoen kan nog en is heel eenvoudig. Informeer u via deze link naar de website van het Nationaal Integratiediner.

Delen