Raimondo Otten (BOMA) over FMG congres met i-team Global: “De standaard veranderen”

mei 18, 2018 in Bedrijven vertellen, FMGezondheidszorg

“BOMA wil graag op een manier samenwerken, die misschien wat eigenwijs is en staat voor verbinding en ontwikkeling. We willen iets nieuws creëren. Een thema als De standaard veranderen – dat zeer actueel is in de gezondheidszorg – dragen we dan ook een warm hart toe”, introduceert Raimondo Otten, sales director van BOMA Nederland en dagvoorzitter van het symposium van beroepsvereniging FMGezondheidszorg op donderdag 14 juni. Samen met i-team Global is BOMA gastheer op een heel bijzondere locatie: het state-of-the-art i-team Global Event Center in Eindhoven. “Dit congres mag zich meten aan grootschalige events in de facilitaire wereld”, nodigt Otten leden én niet-leden van FMG uit.

i-team – dat staat voor Innovation Together, Everyone, Achieves, More – is een mondiaal bedrijf in schoonmaakmachines. Alles in het bedrijf ademt de sfeer van innovatie uit: visie, producten, projecten, samenwerkingen, huisvesting. In het grote en groeiende i-team Global-complex in Eindhoven – 7 panden en 8000 vierkante meter – vindt u er ‘gewone’ testvloeren voor de schoonmaakmachines én een heel bijzondere om de machines letterlijk van alle kanten – dus ook vanaf de onderzijde – te kunnen bekijken en bewonderen. In dit i-team complex bevinden zich bovendien fastfood restaurants, een theaterzaal, een supermarkt, een roltrap en hotel,- en ziekenhuiskamers. Er zijn twee koks en twee facility managers in dienst. Dit alles om de internationale relatiekring van i-team te kunnen ontvangen voor een kennismaking, demonstratie en test met de innoverende reinigingsmachines.

Meest bijzondere locatie
Dit mondiale communicatiecentrum zet haar deuren open voor het aanstaande congres van FMGezondheidszorg. Is dit de meest bijzondere locatie waar FMG haar leden mag ontvangen? U hebt de kans om dit te beoordelen, want facility managers in de gezondheidszorg (lid of geen lid van de beroepsvereniging FMG) zijn op donderdag 14 juni vanaf 12.00 uur welkom voor het congres De standaard veranderen. Kijkend naar een van de doelen van i-team Global – to inspire people to open their minds to the idea of change and thinking differently – komt alles samen.

“Diegenen die de kunst van veranderen verstaan, overleven. In de zorg verandert er veel. Niet vreemd als je je bedenkt dat Nederland in hoog tempo vergrijst en dus dat de zorgvraag groter en anders, bijvoorbeeld qua snelheid, wordt. Hetgeen we bieden moet dus mee veranderen. Dat veranderthema willen we centraal stellen”, verdiept Raimondo Otten het aanstaande FMG-congres.

Vier mindsetters
Dat ontwikkelingen nieuwe kansen en mogelijkheden bieden, wordt niet alleen bevestigd door de partners en de locatie waarmee FMG haar congres organiseert, maar ook door het programma: vier sprekers en een experience tour.

Dagvoorzitter Otten: “Herman Kok is als professor verbonden aan de Wageningen Universiteit en is directeur van Shign – een spin-off van de universiteit in facilitaire verandertrajecten. Hij gaat de deelnemende congresdeelnemers visie meegeven.” De thematische schoonmaakpraktijkcase van De standaard veranderen komt van Karin Valckenier, diensthoofd schoonmaak van het Maria Middelares Ziekenhuis: “Zij vertelt over de implementatie van de i-range: waarom, hoe en vooral wat levert het op? Karin zal inzoomen op termen als efficiëntie, ergonomie, en leuk en gezond werken.”

De derde mindsetter op het FMG-symposium is Machiel van Dooren, directeur van Made Blue – een van de sociale doelen waaraan i-team Global zich heeft verbonden. “De link met het thema De standaard veranderen is dat niet een standaard goed doel is. Water is het centrale thema. Made Blue gelooft dat ze de hele wereld toegang kunnen geven tot veilig drinkwater. Door samen te werken met ervaren partners kunnen zij tegen beperkte kosten de toegang tot drinkwater realiseren én onderhouden”, legt Otten uit. Made Blue realiseerde inmiddels ruim 2.7 miljard liter schoon drinkwater.

Tot slot in de rij sprekers de keynote speaker: Jan van Setten. “Onze keynote speaker is er één die het congres zal samenvatten. Maar ook één, die de deelnemers de standaard echt laat veranderen. Hij is een mindsetter in veranderingen. Hoe kunnen wij het morgen anders doen? Met die vraag en vooral met het antwoord daarop gaan de congresdeelnemers gegarandeerd naar huis”, weet Otten.

Experience tour
“De standaard in schoonmaak: i-team Global probeert dit te veranderen. iOn – de batterijgedachte om snoerloos te kunnen werken – is daar een voorbeeld van. Voor een kennismaking met i-team Global en zijn producten en visie zal het team van Frank van de Ven, CEO van i-team Global de FMG-congresdeelnemers rondleiden door het state-of-the-art Experience Center. De standaard veranderen; daarom zijn we samen in Eindhoven. Daar zie en ervaar je. Dus meld u aan”, roept Otten op.

Wie nieuwsgierig is naar de bijzondere locatie, nodigen we uit voor deze 2-minutenimpressie op YouTube.

Over FMGezondheidszorg
FMGezondheidszorg – de beroepsvereniging voor staf- en leidinggevende functionarissen binnen de facilitaire dienstverlening in de gezondheidszorg (cure, care en comfort) – biedt u een platform waarop u informatie en ervaringen kunt uitwisselen met uw facilitaire collega’s in ziekenhuizen, zorgcentra, revalidatiecentra, gehandicaptenzorg, thuiszorg en geestelijke gezondheidszorg.

Kennis maken is kennis delen en kennis delen is kennis maken!

Aanmelden voor het congres De standaard veranderen op 14 juni kan reeds via deze link.

 

Delen