Samenwerking BE Vloer & Visie en ICE Benelux garandeert mooie vloeren

december 21, 2017 in Vloeronderhoud

Een mooie vloer leveren is één, maar dan… BE Vloer & Visie is al meer dan 20 jaar bedrijvig in vloercoating, giet- en pvc-vloeren: van garagevloercoating tot antistatische (ESD) gietvloer en design vloeren. Met grote passie is Bart Kortenbach de drijfveer achter deze onderneming in gebonden vloersystemen. Het is zijn visie om met grote aandacht voor kwaliteit en klantvriendelijkheid mooie vloeren af te leveren. Sinds 1 oktober is de samenwerking met ICE Benelux definitief gestart. Een samenwerking gebaseerd op een sterk partnership.

“Vanuit de perceptie van een fabrikant van schoonmaakmachines is het soms onbegrijpelijk: bedrijven kiezen voor een hoogwaardige afwerking van een vloer, maar er is weinig tot géén aandacht voor het onderhoud na de oplevering. Hoe onderhoud ik deze vloer? Bij ICE ontvangen we dagelijks aanvragen van bedrijven (of particulieren), die hun net opgeleverde vloer al zien vervuilen. Totaal onnodig als er vanaf de aanvraag ook aandacht wordt besteed aan het onderhoud van de vloer ná oplevering. Soms is men wel gewend om een schoonmaakmachine te gebruiken, maar vaak ook niet. Dan is een stuk begeleiding echt wel gewenst. In de praktijk zien we (helaas) dat de leverancier van de vloer na het opruimen van zijn gereedschappen nog net tijd heeft om een A4-tje achter te laten met daarop nogal universele richtlijnen voor onderhoud en reiniging”, zet Rob Stokkel, sales & marketing director van ICE Benelux, uiteen. “En dat is jammer, onnodig ook”, vult Bart Kortenbach van BE Vloer & Visie, die daar duidelijk een mening over heeft.

Een schone vloer is een spiegel van het bedrijf
“Onderschat niet het belang van een schone en goed onderhouden vloer! Het is eeen van de eerste dingen die opvalt als u een bedrijfsgebouw binnen stapt. Het zegt iets over uw bedrijf en over de wijze waarop er onderhoud wordt gepleegd. Dan hebben we het nog niet eens over veiligheid. Een vieze vloer is immers een risico: de kans op een bedrijfsongeval als gevolg van uitglijden is zeer groot. Daarnaast verhoogt een representatieve vloer de werksfeer in productieruimtes. Voor BE Vloer & Visie zijn deze aspecten dagelijkse kost, we trekken daarom niet voor niets met een producent als ICE op. Onze ‘verkering’ met ICE Benelux en de gezamenlijke expertise is een enorm waardevolle toevoeging. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop. De vloer is pas af als deze ook onderhouden wordt met een ICE schoonmaakmachine. De machine nemen we gelijk mee in het plan van aanpak”,  vertelt Bart.

Schoonmaakmachine als onderdeel van de investering
“We gaan daarin echt wel een stap verder”, vervolgt Bart, “desgewenst nemen we de investering van de machine zelfs mee in de vierkante-meterprijs van de vloer.” Een sigaar uit eigen doos? “Misschien wel”, antwoordt Bart, “maar we proberen de klant in te laten zien dat de nieuwe vloer én de schoonmaakmachines onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn”.

Vloeren worden geavanceerder, de manier waarop ze schoongehouden moeten worden óók, de machine is slechts het gereedschap, de specifieke pads en reinigingsproducten vormen onderdeel van het onderhoudsplan, dat vraagt dus om de juiste aanpak en daarom nemen we de schoonmaakmachine integraal mee in dat plan.

Showroom met machines in Oldenzaal
Recent is het bedrijfspand van BE Vloer & Visie in Oldenzaal opnieuw ingericht. Er zijn showrooms met display van alle mogelijke vloeren, die BE Vloer & Visie kan maken. Nu is daar ook een showroom met schoonmaakmachines van ICE aan toegevoegd. Alle gangbare modellen staan er, zodat de klant bij bezoek aan de showroom gelijk kan kennismaken met de schrobzuigmachines van ICE. De eerste leveringen zijn al verricht en daarnaast gebruikt het team van Bart voor de voorbewerking ook de machines van ICE. Er zijn inmiddels ook twee speciale aanhangers aangeschaft voor het transporteren/demonstreren van de veegmachines en schrobzuigmachines. Een demonstratie of advies op locatie is daarmee ook mogelijk.

Delen