Robotschrobmachine TASKI reinigt op olympisch niveau

oktober 12, 2018 in Vloeronderhoud

In het Westland wordt op hoog niveau gehandbald door de heren en dames van handbalvereniging Quintus. De verschillende teams draaien mee in de top van de BENE-liga en eredivisie. Om in topsport succesvol te blijven, is optimale ondersteuning op alle gebieden noodzakelijk. Een belangrijke factor daarin is een topsportvloer, waarop bijna dagelijks getraind wordt en waarop de wedstrijden worden gespeeld. De Pulastic-vloer die in de twee sporthallen is gelegd, voldoet zelfs aan de olympische eisen. Om deze elke dag op olympisch niveau te houden, wordt sinds kort gebruik gemaakt van de TASKI swingobot 2000 van Diversey.

De Stichting Beheer en Exploitatie Quintus (SBQ) verzorgt voor de sportverenigingen en school, die gebruikmaken van de sporthallen dat de faciliteiten optimaal blijven. Niet alleen de handbalvereniging wil een topsport vloer, ook onder meer de volleybal-, voetbalvereniging, fitness en de school willen elke dag op een schone vloer, veilig hun sportactiviteiten uitvoeren.

Uitdaging
Doordat ‘het handbal’ intensief gebruik maakt van de sporthallen, is het met name een uitdaging om het handbalhars te verwijderen. “Meer dan 65 jaar ervaring en kennis over schrobmachines hebben we in onze TASKI swingobot 2000 toegepast. Een schone en droge vloer wordt daarmee gerealiseerd. Doordat het eenvoudig is om een robot elke dag in te zetten, wordt ook de hardnekkige handbalhars grondig verwijderd”, aldus product marketing manager TASKI Hans van Dam van Diversey.

Besparing
In 2016 is een tweede sporthal toegevoegd aan het sportcomplex van Quintus. Voor de sporthalbeheerder betekende dit een dusdanige uitbreiding van zijn taken dat er gezocht moest worden naar extra capaciteit. Het stichtingsbestuur heeft een innovatieve en pragmatische keuze gemaakt door een robot in te zetten die het dagelijks terugkerende schrobzuigen van de sportvloer voor zijn rekening kan nemen. Dit zware en geestdodende werk kan uitstekend worden uitgevoerd door een robot schrobmachine.

De uren die hiermee bespaard worden, kan de sporthalbeheerder nu besteden aan andere taken. Met de inzet van de TASKI swingobot 2000 kunnen de twee sporthallen nu door één beheerder worden gereinigd en wordt zelfs bespaard op het schoonmaak gedeelte dat nog werd uitbesteed.

Gerobotiseerde schoonmaak
Twee jaar geleden is SBQ begonnen met de robotisering van de schoonmaak in de sporthallen van Quintus. Sinds juli 2018 is men echter overgestapt naar de marktleider op het gebied van robotisering in de schoonmaak: TASKI. Gekozen is voor de TASKI Swingobot 2000. Deze wordt nu naar volle tevredenheid ingezet.

John van der Valk van het stichtingsbestuur zegt hierover: ”We zijn zeer tevreden over de robot en de ondersteuning die we van Diversey krijgen. De inzet van nieuwe technologie vergt gewenning en afstemming. Gelukkig werden we heel snel geholpen bij de problemen die we tegenkwamen bij de in gebruik name van de robot. Ook nu nog worden kleine aanpassingen snel doorgevoerd door de programmeur en service medewerkers van Diversey. Nu draait alles naar tevredenheid en kunnen we de kwaliteit van de vloeren waarborgen en besparingen realiseren voor onze huurders.

Over Diversey
Bij Diversey zijn we pionier in ons vakgebied en dat zullen we altijd blijven. Onze opdracht is om dingen mogelijk te maken. We zorgen constant voor revolutionaire technologieën in reiniging en hygiëne waarop al onze klanten in al onze internationale sectoren volledig vertrouwen.

Delen