Vakbeurs Facilitair 2019: Future Lab by Satino maakt de cirkel rond

Blijven innoveren en zoeken naar nieuwe mogelijkheden om aan grondstoffen te komen: vanuit deze gedachte heeft WEPA Away from Home, producent van circulaire toilethygiëneconcepten, het innovatie- en ontwikkelingsplatform Future Lab by Satino opgezet. Op de Vakbeurs Facilitair – van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 januari in de Jaarbeurs Utrecht – kunt u op stand C27 een duurzame stap zetten en kennismaken met het fenomeen Van koffiebeker naar toiletpapier.

“Op de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer nemen we je graag mee in onze wereld. De wereld waarin we denken en werken in kringlopen. Waarin we alternatieve grondstoffen inzetten voor de duurzame productie van hygiënepapier. Waarin we samen met onze klanten op weg gaan naar circulaire toiletruimtes. En we nodigen jou uit om mee te doen!”, daagt WEPA uit.

Duurzaam hygiënepapier
WEPA helpt organisaties bij het realiseren van hun circulaire ambities. “Dit doen we door een gedeelte van het afval van een organisatie, zoals koffiebekers en archiefpapier, als grondstof in te zetten in het productieproces voor duurzaam hygiënepapier,” legt de producent uit Swalmen uit. “Het is onze continue ambitie om maximaal te participeren in de circulaire economie. Dat vraagt om een andere kijk en een andere aanpak. Door afvalstromen in te zetten als grondstoffen in ons productieproces, geven we ze weer toegevoegde waarde. Om dit te kunnen coördineren en realiseren, is Future Lab by Satino opgericht. Een platform waarbinnen we in co-creatie met onze klanten unieke kringloopconcepten vormgeven.”

Daadwerkelijke kringloopsluiting
Rob Stevens is business unit manager bij WEPA en nauw betrokken bij het Future Lab. Hij vertelt: “Na het opzetten van de kringloopconcepten met archiefpapier en kartonnen bekers, hebben wij dit jaar een nieuwe service ontwikkeld voor het recyclen van gebruikt handdoekpapier. Deze reststroom komt vrij, maar kan – mits het als schone stroom gescheiden wordt – prima weer als grondstof dienen voor hygiënepapier. Op deze manier maken wij het momenteel voor een aantal pilot-organisaties al mogelijk hun restafval drastisch te reduceren, waarbij de reststromen als grondstof worden ingezet voor producten die ze binnen een circulair concept ook weer zelf kunnen gebruiken. Dit laatste aspect maakt ons uniek in de markt en zorgt ervoor dat wij samen met eindgebruikers en ketenpartners ook daadwerkelijk de cirkel rond maken.”

Nieuwe ontwikkelingen
Het Future Lab by Satino werkt momenteel aan nieuwe ontwikkelingen en kringloopmodellen in pilot

Nieuwsgierig? Bezoek de Satino Black-stand C27 op de Vakbeurs Facilitair. Gratis aanmelden voor uw bezoek kan via deze link.

×