MiniSkills op INTERCLEAN: team Arcus College gaat voor beste prestatie

Arcus College bij SVS - 1 selfieDe spanning loopt op: de trainingsdagen liggen achter hen, de ISSA/INTERCLEAN is aanstonds. Ook op deze editie van ‘s werelds grootste vakbeurs, van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 mei in de RAI Amsterdam, vindt de beroepenwedstrijd MiniSkills plaats. Het team Arcus College is wederom present. Ditmaal met Melanie, Lotte, Jamie en Kaylie in de hoofdrol.

Deze vier studenten van de mbo-opleiding Facilitair Leidinggevende willen heel graag het schoonmaakvak uitdragen. Dus doen zij mee aan de MiniSkills. “Schoonmaken is echt een vak”, stelt Melanie Mies, tweedejaarsstudent aan het Arcus College in Heerlen. In hal 7 van de Amsterdam RAI voeren diverse teams in wedstrijdverband gespecialiseerde reinigingsmethoden uit. Zij worden beoordeeld door specialisten. Gedurende de vierdaagse beurs worden de MiniSkills met tijdsintervallen gehouden.

Vloeronderhoud
Om tijdens de Interclean-beurs goed beslagen ten ijs te komen, ging het studententeam van het Arcus College met docent Facilitaire Dienstverlening André Cuijten, eind april op pad. “We volgden twee praktijkdagen en maakten kennis met vloeronderhoud”, vertelt Melanie. “De eerste dag was bij HagoBalanz, en de tweede bij SVS Opleidingen.” Het strippen van een vloer en het verwijderen van polymeer blijkt een hele kunst, zo ervoer Melanie: “Ik liep voor het eerst achter een eenschijfsmachine. Hans, docent van SVS, vertelde ons over verschillende pads en hoe agressief het verkeerd gebruik van een reinigingsmiddel kan zijn.”

Praktijk
Het studententeam van Arcus College leerde in twee dagen veel op praktisch vlak, maar ook op mentaal vlak. “Natuurlijk moet je je concentreren op de uitvoering van je taak, maar we leerden ook hoe belangrijk het is om met elkaar bezig te zijn. Samenwerken en elkaar aanspreken, dan kom je tot het beste resultaat. En daar gaan we voor!”

 

 

 

 

 

 

×