Diehards, returns, new ones: 3 exposanten over Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer

Wie de exposantenlijst van de 21e editie van Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer bestudeert, ziet dat het aantal schoonmaak(gerelateerde) exposanten tanend is. Toch zijn er ‘diehards’, terugkerenden en nieuwkomers, want deze vakbeurs heeft zeker iets te bieden. Ons team ging op onderzoek en sprak met dit trio: diehard Alpheios, returning Consensus Services en Piecom, en new one Nilfisk. Wat brengt hen naar Jaarbeurs Utrecht? En wat brengen zij, waarom u juist hun stand moet bezoeken? Informeer en inspireer u met deze drie snelinterviews.

Diehard
Alpheios is al sinds de eerste beurseditie exposant van de vakbeurs, destijds nog onder de naam Gemeentefacilitair. Een echte diehard. Net zoals directeur Nederland Wendy Klomp, die zelf ook bij de eerste editie aanwezig was: “Ik weet zelfs nog de plek in de Brabanthallen aan te wijzen. Ieder jaar hebben we opnieuw meegedaan, eerst onder eigen naam, daarna in een soort ‘Vebego-straatje’ met Alpheios, Fortron, Hago, Westerveld en Stoffels Bleijenberg, en weer later op één grote Vegebo-stand samen. Waarom we ieder jaar meedoen? Om onze relaties te ontmoeten. En om met potentiële klanten kennis te maken. Jaarlijks leiden deze laatste ontmoetingen voor Alpheios toch tot twee of drie mooie opdrachten.”

“Als Vebego hebben we een overkoepelend motto: Schoon is van iedereen. Een motto dat mensen inspireert. Vooral als wij vragen: wat betekent dat voor jou?”, licht Wendy toe. “We voeren mooie gesprekken met écht geïnteresseerde bezoekers. Dit is anders dan bijvoorbeeld op de Interclean met bezoekers die meer internationaal gericht zijn en vooral belangstelling hebben voor machines, middelen en materialen.
Ook dit jaar nodigen we onze huidige en nieuwe relaties uit voor een goed gesprek op onze stand. Bijvoorbeeld over de thema’s infectiepreventie en patiëntveiligheid. Belangrijke thema’s waarop wij onze aandacht richten en nagaan hoe we hierop steeds beter kunnen inspelen. In de afgelopen jaren zien we een toename in het aantal beursbezoekers die in de zorg werken of focus op de zorg hebben. Als Apheios juichen we deze komst toe en zij zijn natuurlijk van harte welkom op stand D15!”

Returning
Rob Boele, directeur Consensus Services, en Glenn Laurentius, operationeel manager Piecom, keren terug naar de beursvloer. “Met CWS, het bedrijf waar ik voorheen werkte, namen wij ieder jaar deel aan deze beurs. Dat gaat al zo’n 16 jaar terug, sinds de 5e editie”, vertelt Rob. “Als persoon vind ik de beurs een ideaal moment aan het begin van het jaar, om innovaties te laten zien. Leveranciers, bedrijven en opdrachtgevers komen samen op de beurs, het is een mooi ontmoetingsmoment. Je kunt je op dat moment in het facilitaire veld onderscheiden en meten waar de interesse ligt. Daarom kom ik nu als ondernemer weer naar de beurs, juist omdat we met Consensus Services disruptieve innovaties te tonen hebben.”

Piecom nam zo’n jaar of 7 geleden voor het laatst deel aan de vakbeurs. Glenn licht toe dat het besluit om niet meer deel te nemen toen onder meer lag aan de veranderende stroom in standhouders. ”Meerdere klanten en leveranciers gingen zelf op de beurs staan. Vanzelfsprekend zijn we wel ieder jaar op de beurs geweest en spraken we met standhouders en bezoekers.”

In samenwerking met Consensus Services is Piecom dit jaar weer terug op de beurs. Beiden bedrijven zijn te vinden bij stand F35. “We kunnen, als aftrap van het jaar, gezamenlijk onze nieuwste ontwikkelingen aan het grote publiek tonen, Fybots en Hygeia”, vertelt Rob. “Fybots is de meest innovatieve autonome robot-veegmachine die momenteel op de markt is. Hygeia is een sprayflacon waarbij de fles, bij sprayen, kraanwater onmiddellijk in water gedragen ozon transformeert, een desinfecterend alternatief voor een interieurreiniger, sanitair reiniger, allesreiniger, glasreiniger, keukenreiniger, roestvrijstaal reiniger, tapijtreiniger of zelfs vloerreiniger.” Consensus Services brengt deze innovaties op de Europese markt, Piecom is de distributeur in Nederland en in die rol aanwezig op de stand.

“Wie ons op de stand bezoekt kan nog meer verwachten,” gaat Rob enthousiast verder, “We hebben een echte primeur: ANT Solutions, een software/Cloud pakket dat het antwoord biedt voor het beheren van  schoonmaakcontracten. Het systeem is onlangs door het NCI gecertificeerd met ISO-9001. Bovendien heeft het systeem, als een van de weinige, de voor Nederland en Europa geldende NEN certificering behaald. We hebben hier hard met elkaar voor gewerkt en zijn enthousiast om het aan het grote publiek te laten zien.”

New one
2019 is voor Nilfisk Benelux het eerste jaar dat het bedrijf aan Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer deelneemt. Een beslissing die weloverwogen genomen is. Ludovic Vrijburg, Coördinator marketing & communication, benadrukt de beslissing: “deze beurs richt zich voornamelijk op de Nederlandse facilitaire markt. Als Nederlandse verkooporganisatie willen wij tijdens de beursdagen juist onze Nederlandse relaties en bezoekers ontmoeten. Ook de Belgische bezoekers die naar Utrecht afreizen, zijn natuurlijk van harte welkom.
Voorheen namen wij al wel deel aan de Interclean en andere bijeenkomsten die meer internationaal gericht zijn. We merken dat het steeds belangrijker wordt om met de landelijke, lokale markt contact te hebben om hen direct de toegevoegde waarde van jouw bedrijf en jouw machines te laten ervaren. Op onze stand richten we specifiek de aandacht op onze batterij-stofzuigers die garant staan voor vrijheid, flexibiliteit en veiligheid in schoonmaak. Ook vertellen wij graag over intelligent cleaning. Als Nilfisk bieden wij onze klanten duurzame schoonmaakoplossingen aan. Dit houdt in dat wij effectieve en productieve oplossingen bieden die de totale bedrijfskosten verlagen. Wij ontwikkelen reinigingsproducten die efficiënt hun werk doen en daarbij minder energie, water en reinigingsmiddelen verbruiken. Een slimme manier van werken die door minder impact op het milieu, kostenverlaging voor onze klanten betekent.” Ludovic sluit enthousiast af: “We kijken uit naar onze eerste beursdeelname en de ontmoetingen met onze relaties en geïnteresseerde bezoekers. Onze stand is te vinden op locatie F42.”

Beursbezoek
Wilt u genoemde exposanten en andere aanbieders bezoeken op Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer. U kunt zich via deze link registreren voor een gratis bezoek.

Leestip

Ton Rooijakkers over Vakbeurs Facilitair: “Van startup tot volwassen beurs”

 

×