19e Vakbeurs Facilitair in Utrecht brengt meer

Numatic - vakbeurs Facilitair 8Als op woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 januari wederom enkele tienduizenden facilitair verantwoordelijken de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer bezoeken, zullen zij aangenaam verrast zijn door wat zij daar dit jaar op het gebied van installatie en techniek zullen aantreffen. Naast een aantal standhouders ook een behoorlijke kennisoverdracht. Met de verhuizing van Den Bosch naar de Jaarbeurs in Utrecht brengt de organisatie in deze 19e editie beslist meer dan de vorige editie.

Een belangrijke voorwaarde voor de verhoogde aantrekkelijkheid voor facilitair verantwoordelijken, die meer technisch op zoek zijn, is de toevoeging van de vakbeurs Gebouwbeheer. Begin november nog met zo’n 30 standhouders ingevuld, verwachtte een woordvoerder van de organisatie in januari ongeveer 75 deelnemers tegemoet te kunnen zien. Verdeeld over een aantal vakgebieden, zoals liften, binnenklimaat en onderhoud.

Kennisdelen
Ook aan de kennisoverdracht is gedacht. Met zo’n acht zalen, waar permanent deskundigen hun kennis met de bezoekers delen, zullen ook de meer technisch gerichte facilitair verantwoordelijken aan hun trekken gaan komen. Met onderwerpen als binnenklimaat, asset management en best value,

Gebouwbeheer
Volgens woordvoerster Bianca Schutjes is dit het gevolg van het welbewuste beleid van de organisatie om de technische kant van het facilitair management meer uit de verf te laten komen: “In de afgelopen jaren is er onder de facilitair verantwoordelijken meer belangstelling gekomen voor de technische kant van het facilitair management. Daarom hebben we ervoor gekozen om de vakbeurs Gebouwbeheer, die toch meer de technische kant trekt, bij de vakbeurs Facilitair te trekken.”

Deelnemers
Ook in zijn 19de editie is de organisatie er weer in geslaagd een indrukwekkend deelnemersveld aan te trekken. Medio november waren dat er al bijna 300, in januari verwacht de organisatie er ongeveer 400.

Nieuw dit jaar is het zeer uitgebreide programma van kennisoverdracht. HoLaPress Congresbureau organiseert gezamenlijk met de Stichting Dag van de Werkplek de kennisoverdracht tijdens de vakbeurs. Dat doen zij in samenwerking met tientallen facilitaire (branche-)organisaties, facilitaire media en andere facilitaire partijen. Een groot aantal is van hen heeft inmiddels zijn medewerking toegezegd. Daarnaast zullen er tientallen individuele personen hun kennis delen.

Met meer dan 225 sprekers, verdeeld over ten minste 70 onderwerpen, gehouden in negen zalen op de beursvloer, gedurende drie dagen, is de kennisoverdracht op de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht op 25, 26 en 27 januari de grootste ooit op deze gebieden ingevuld.

Bezoekersgidsjes
Nieuw in de editie 2017 de zijn de drie bezoekersgidsjes: een voor het Noviteitenplein, een voor de Themaroutes en een voor het Kennisdelen. Zo kan de beursvloer ook na afloop van de vakbeurs nog door bezoekers beleefd worden. Een vorm van dienstverlening, die uitstekend past bij het bezoekersvriendelijke, faciliterende karakter van de beursorganisatie. In de bezoekersgids voor het Noviteitenplein staan alle deelnemers aan de FGNoviteitenprijs 2017. In de bezoekersgids voor de themaroutes staan alle themaroutes aangegeven met de daaraan  deelnemende standhouders. Keurig voorzien van standnummer en naw-gegevens. In de bezoekersgids voor Kennisdelers zal het volledige programma zijn opgenomen van de honderden lezingen en onderwerpen, die gedurende deze drie dagen aan de orde komen.

Schrijf u nu alvast (gratis) in voor uw bezoek aan de vakbeurs Facilitair 2017 en maak kans op een exclusieve publicatie op Schoonmaakjournaal.

 

×