Tork gaat extreme schoonmaakuitdagingen aan

mei 9, 2018 in Interclean vakbeurs

Tijdens de Interclean 2018 zal Tork, het wereldwijd bekende merk voor hygiëne, oplossingen presenteren voor extreme uitdagingen op hygiënisch gebied. Van het reinigen van grote en complexe faciliteiten, zoals luchthavens en pretparken, tot oplossingen voor grote menigtes op drukbezochte locaties als sportstadions en concertarena’s.

“De hygiënische oplossingen van morgen moeten de uitdagingen van vandaag oplossen. En enkele van moeilijkste uitdagingen die de industrie kent, zijn de omgang met grote, complexe faciliteiten en grote menigtes op drukbezochte locaties”, zegt Pascale Wolleswinkel, marketing assistant bij Tork.

Nieuwe kansen voor de schoonmaakbranche
De Tork innovaties openen nieuwe mogelijkheden voor facility managers en schoonmaakteams. Van gegevens gestuurd schoonmaken, dat schoonmaakteams de mogelijkheid biedt te werken met real-time informatie over de noodzaak van reiniging, tot nieuwe manieren van werken met duurzaam afvalmanagement. De volgende drie baanbrekende innovaties worden gepresenteerd:

Tork PeakServe: Tork Peak Serve is de eerste innovatieve doorbraak op het gebied van handen drogen in 20 jaar en is specifiek bedoeld om grote menigtes aan te kunnen. Het biedt 250% meer capaciteit dan een standaard systeem voor gevouwen handdoeken en kan, op elk moment, twee maal zo snel worden bijgevuld. Dit maakt een groot verschil in sportarena’s en vergelijkbare locaties waar facility managers bijvoorbeeld rekening moeten houden met 50.000 sportliefhebbers die in de pauze de toiletten bezoeken.

Tork EasyCubeTork EasyCube is wereldwijd de belangrijkste facility management software voor gegevensgestuurd schoonmaken die realtime informatie levert over de noodzaak van reiniging. Dit helpt dienstverleners om de schoonmaaktijd met 20% omlaag te brengen en klachten te voorkomen. Op Interclean presenteert Tork een nieuw tool voor waarde kwantificatie dat het mogelijk maakt de voordelen te kwantificeren van werken met gegevensgestuurde reiniging.

Tork PaperCircleDe Tork PaperCircle is ‘s werelds eerste kringloop dienstverlening om papieren handdoekjes van toiletten te recyclen en is voorgedragen voor de Interclean Innovation Award 2018. Tork PaperCircle zorgt ervoor dat faciliteiten, zelfs drukbezochte locaties met tienduizenden bezoekers, de cirkel kunnen sluiten en papieren hygiëneproducten weer in omloop kunnen brengen. Dit creëert nieuwe kansen om de groeiende verwachtingen op het gebied van duurzaamheid voor te blijven.

Tork slaat handen ineen met Microsoft
Tork zal de gastheer zijn voor twee seminars tijdens het officiële Interclean programma. Een ervan zal samen met Microsoft worden gepresenteerd over hoe IoT en real-time data de schoonmaakindustrie kunnen veranderen. Het andere seminar wordt gehouden door Kersti Strandqvist, Senior Vice President Group Function Sustainability bij Essity. Dit seminar zal zich concentreren op recycling management en hoe de schoonmaakindustrie de wensen van klanten op het gebied van duurzaamheid voor kan blijven.

Tork op nieuwe beurssegmenten Interclean
Tot de nieuwe voorzieningen voor de Interclean behoren de twee hallen voor Waste management en innovaties op het gebied van gezondheid. Tork is aanwezig in het Waste Solutions Demo Lab waar meer informatie wordt gegeven over de Tork PaperCircle®, de eerste recyclingservice voor papieren handdoeken. Daarnaast is Tork ook aanwezig in de Health Care Hall om innovaties voor schoonmaken in de gezondheidszorg en handhygiëne te demonstreren (stand 09.122).

Stand en seminar informatie
De stand van Tork is in hal 10, nr 101. Daarnaast zal Kersti Strandqvist, Vice President of Sustainability, op dinsdag 15 mei om 13:00 uur een seminar leiden in het Waste Lab (stand 07.436 in hal 7). Op woensdag 16 mei zal Don Lewis, President Professional Hygiene, om 13:00 uur bij het ‘Tork Press Event’ de bezoeker informeren over schoonmaak uitdagingen op drukbezochte locaties (Interclean stage). 

Delen