Record aantal bezoekers op Interclean Amsterdam

mei 18, 2018 in Interclean vakbeurs

Interclean Amsterdam 2018 werd bezocht door een record aantal bezoekers uit meer landen dan ooit te voren: 33.710 vakbezoekers uit 143 landen. Met een combinatie van oude en nieuwe segmenten heeft Interclean Amsterdam een compleet overzicht gegeven van de laatste technologieën en trends uit de professionele schoonmaakmarkt.

Tijdens Interclean Amsterdam 2018 konden bezoekers genieten van vele evenementen en activiteiten op stands. Er waren onder ander volkorendansers, een basketbalveld en VR demonstraties die de sfeer op de beurs versterkten. Meer bezoekers dan ooit bezochten de beurs, resulterend in een levendige en bruisende sfeer.

Paul Wannacott, Managing Director & President van Vectair Systems en onderdeel van het beurs commitee: “Interclean Amsterdam 2018 is erg goed verlopen. De nieuwe segmenten zijn goed ontvangen en zijn een mooi startpunt voor de volgende editie. De kwaliteit van de bezoekers was Zeer goed, we zijn blij met hoe de beurs is verlopen en we kijken uit naar 2020.

 “Ondanks dat de statistieken ons veel laten zien, zijn het de ervaringen van de mensen die meer tot mij spreken” zegt Rob den Hertog, Director Interclean Global Events van RAI Amsterdam. “Een groot aantal bezoekers nam de tijd om te vertellen hoe geweldig de sfeer was”. Ik vind dit net zo belangrijk, zo niet nog belangrijker, dan de cijfers. Interclean “was the place to be” voor de professionele schoonmaak industrie. Ik ben zeer tevreden met de resultaten”.

De meest internationale beurs tot nu toe
Op deze editie van Interclean stonden 892 bedrijven, vanuit 47 landen. De afgelopen dagen bezochten in totaal bezochten 33.710 vakbezoekers uit 143 landen de beurs. Ook hebben we meer Nederlanders mogen verwelkomen.    

Amsterdam Innovation Award
Innovaties zijn voor de bezoekers altijd een van de redenen geweest om naar de beurs te komen. De Amsterdam Innovation Award en de InnovationLAB, zetten de laatste professionele schoonmaakinnovaties in de schijnwerpers.

De KIRA B50 van Kärcher is uitgekozen als winnaar van de Amsterdam Innovation Award 2018 op de eerste dag van de beurs. Andere categorie winnaars zijn: Powr-Mop Lite van Scot Young Research, Vermop System One van Vermop, en Tork PaperCircle van Essity Hygiene & Health. Tork Paper Circle van Essity Hygiene & Health heeft de Visitor’s Choice Award in de wacht gesleept.

De Amsterdam Innovation Award heeft een bedrag van €12.000 opgebracht. Deze is gedoneerd aan African Mediacal & Research Foundation (AMREF) Flying Doctors en hun project in Kilindi, Tanzania. AMREF maakt hiermee schoon water en sanitaire faciliteiten toegankelijk voor de gemeenschap.

Eerste editie van Healthcare Cleaning Forum
Op woensdag 16 mei vond het allereerste International Healthcare Cleaning Forum plaats. en bracht 300 uit 46 landen bij elkaar om oplossingen voor schoonmaak in de gezondheidszorg te onderzoeken en te bespreken. Tijdens het Forum werden de nieuwste innovaties op het gebied van reiniging van de gezondheidszorg, door middel van deskundige demonstraties en seminars besproken.

Delen