Kärcher, Vermop, SYR en Tork winnaars Innovation Award 2018

mei 15, 2018 in Nieuws, Interclean vakbeurs

Meer categorieën, nog meer inzendingen, heel veel publieksstemmen en grote belangstelling voor de bekendmaking van Interclean Amsterdam Innovation Award 2018. Interclean Amsterdam startte vanochtend haar 4-daagse vakbeurs in het innovatieve en inspirerende InnovationLab met de verkiezing van de 12e editie van deze gerenommeerde awardverkiezing. Met 89 inzendingen van hoog niveau stond de jury voor een buitengewone uitdaging. En voor de 12 genomineerden was het buitengewoon spannend. Kärcher werd overall winnaar, de publieksprijs (Visitors’ Choice) was voor Tork en de vier categoriewinnaars: Kärcher, Scot Young Research, Vermop en Tork. Van harte gefeliciteerd!

Bij de Award-editie 2018 steeg het aantal categorieën van drie naar vier, waarmee Interclean Amsterdam in speelt op het voortdurend veranderende innovatieve karakter van de schoonmaak- en hygiëne-industrie. Dit betekent dat er voor elke categorie – (1) Management & Mobility Solutions/E-Cleaning, (2) Equipment, (3) Machines en (4) Related Products/Services – drie genomineerden op de shortlist stonden. Uit die drie is per categorie één winnaar gekozen. Daarnaast was er de overall winnaar én de publieksprijs, de Visitors’ Choice waarop bezoekers en geïnteresseerden via de Interclean-website konden stemmen.

And the winner is…
Winnaar in de categorie MachinesKärcher met KIRA B 50

Winnaar in de categorie EquipmentScot Young Research met Powr-Mop Lite

Winnaar in de categorie Management & Mobility Solutions/E-Cleaning: Vermop System One van Vermop Salmon.

Winnaar in de categorie Related Products/ServicesTork met de Tork PaperCircle

Veel van deze innovaties zijn een wereldwijde primeur op hun gebied en vertegenwoordigen een aanzienlijke sprong voorwaarts voor de technologie in de professionele schoonmaak- en hygiëne-industrie. Tot en met vrijdag 18 mei zijn de winnende innovaties te bekijken op het InnovationLab en de stands van de betreffende producenten op Interclean Amsterdam.

Oordeel jury
“Alle eindgenomineerden voor de Award van dit jaar, en ook alle inzendingen, verdienen onze felicitaties”, zei Michelle Marshall, voorzitter van de Amsterdam Innovation Award jury. “Ik weet zeker dat ik namens alle juryleden spreek als ik zeg dat we veel verrassende  producten hadden om over te lezen!”

“Met name het brede scala aan verschillende ontwikkelingen die we nu in verschillende segmenten op de markt zien komen, zijn opmerkelijk.”, vervolgde Michelle. “Ja, er waren een aantal nieuwe ‘slimme’ oplossingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste Io- technologie, maar er waren ook opvallende nieuwe producten voor algemenere schoonmaak oplossingen.”

“Jaar na jaar zien we dat leveranciers van schoonmaakoplossingen steeds meer inspelen op de behoeften van facilitaire managers en schoonmakers”, concludeerde Michelle. “Dit betekent een verbetering voor de dagelijkse werkzaamheden van de schoonmaakploeg en dus ook de ‘beleving’ van de eindgebruiker.”

Over de jury
De internationale jury van de Interclean Amsterdam Innovation Awards bestaat uit: (voorzitter) Michelle Marshall, hoofdredacteur van het European Cleaning Journal;  Pierre Deschamps, hoofdredacteur van het Franse tijdschrift Batiment Entretien; Dick van Zomeren, industrie-expert en redacteur van het Nederlandse tijdschrift Service Management; Rob Geissler, uitgever van Sanitary Maintenance en Facility Cleaning Decisions in de V.S.; Ton van der Riet, algemeen directeur van Senzora in Nederland; Reinhard Knittler, uitgever van het Duitse tijdschrift ReinigungsMarkt; Cor van der Velden, hoofddeskundige bij Skills Nederland, en Antonio Borreda, directeur van Revista Limpiezas in Spanje.

Delen