Kärcher presenteert robotica en accutechnologie op Interclean

mei 4, 2018 in Interclean vakbeurs

Kärcher presenteert op de Interclean haar allerlaatste innovaties (hal 1, stand 01.135). Daartoe behoort het eerste robotmodel uit de nieuwe productreeks „KIRA“ (Kärcher Intelligent Robotic Applications). De autonome schrobzuigmachine KIRA B 50 kan al op kleine oppervlakken rendabel worden gebruikt. De machine voert zelfstandig de geprogrammeerde reinigingstaken uit en rijdt zelf terug naar het docking-station om, indien nodig, de lithium-ionen-batterijen op te laden, schoon water bij te vullen en het vuile water te verwijderen.  

Een andere nieuwigheid die Kärcher in haar stand van meer dan 750 m2 toont, is de accu-aangedreven handstofzuiger HV 1/1 Bp. De combinatie van een grote zuigcapaciteit en draadloze vrijheid bespaart tot 25% werktijd. In de eco!efficiency-stand kan bij een verlaagd geluidsniveau meer dan een half uur zonder onderbreking worden gewerkt. De stofzuiger is verkrijgbaar in drie verschillende versies, met bijbehorende toebehoren voor schoonmaakbedrijven voor gebouwen, ambachtslieden en de reiniging van auto-interieurs.

Interclean Innovation Award
De KIRA B 50 van Kärcher is genomineerd voor de Innovation Award in de categorie Machines. Op dinsdag 15 mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

Delen