Johan Tops: “Ook op Interclean werkt Greenspeed aan Circulaire Schoonmaak”

april 30, 2018 in Interclean vakbeurs

Wij geloven al langer in een circulaire economie, waarbij je alles in kringlopen houdt en zoveel mogelijk circuleert. De circulaire economie is een economisch systeem, dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Er worden zo weinig mogelijk eindige grondstoffen gebruikt en reststoffen worden zoveel mogelijk opnieuw ingezet in het systeem. We hebben deze circulaire economie-gedachte vertaald naar Circulaire Schoonmaak. Op Interclean Amsterdam (van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 mei in RAI Amsterdam) vertellen we u er graag over. Waarom wij ons er zo voor inzetten en wat het voor uw bedrijf kan betekenen”, nodigt commercial director Johan Tops uit. Greenspeed staat traditiegetrouw links direct bij de toegang tot de Europahal.

Denkt u soms na over de hoop afval die ons koopgedrag teweeg brengt? In de huidige consumptiemaatschappij hebben producten slechts een korte levensduur en belanden ze nadien op de afvalberg. Tops legt uit: “Hierdoor krijgen we enerzijds te maken met een schaarste aan grondstoffen en anderzijds met een enorme afvalberg. Gelukkig beginnen we langzaam maar zeker te beseffen dat Moeder Aarde dan toch niet onuitputtelijk is. Greenspeed heeft de missie om dit hedendaagse probleem te doorbreken aan de hand van een circulaire schoonmaak. Dit concept is gebaseerd op het hergebruiken of recycleren van producten in plaats van ze na gebruik te verbannen naar een alsmaar toenemende afvalberg. Als we erin zouden slagen om alles wat we gebruiken volledig te hergebruiken, dan is de cirkel mooi rond.”

Ambitie voor pionier
Kort gezegd, Circulaire Schoonmaak komt neer op het toepassen van de kringloopeconomie in de praktijk van de professionele schoonmaak. Tops: “Het Greenspeed Circulaire Schoonmaak-concept is geen volledig nieuwe koers, maar eerder een doorontwikkeling van het bestaande concept. We hebben steeds de ambitie gehad om pionier te zijn, zo ook met Circulaire Schoonmaak. We blijven van ambitie branden om steeds met nieuwe en frisse ideeën te komen, efficiënt en duurzaam van nature. Zo werden onze reinigingsmiddelen voor de professionele schoonmaak in 2013 als allereerste ter wereld Cradle to Cradle gecertificeerd. En behaalden we ooit ook als eerste het Nordic Swan Ecolabel op onze microvezelproducten.”

Ook circulaire in verpakking
Tops vervolgt: “Ook trekken we de circulaire gedachte, waarbij we zo min mogelijk eindige grondstoffen inzetten, door in de plastic verpakking van onze detergenten. Het polyethyleen (PE) van onze flessen is voor 75% gemaakt uit plantaardige ingrediënten. In de productie van onze C2C-detergenten kijken we vanzelfsprekend ook naar rationeel en duurzaam energiegebruik, waarbij we hernieuwbare energie inzetten die onuitputtelijk is. We hopen met onze doorgedreven duurzame aanpak zowel onze distributie als de markt in zijn geheel te blijven inspireren en warm te maken voor deze circulaire gedachte.”

Titeldrager milieuvriendelijke innovatie
Met de introductie van de microvezeldoek in de jaren 90 is Greenspeed nog altijd titeldrager van de milieuvriendelijke innovatie voor de professionele schoonmaak. Maar daar waar de kracht en bijzonderheid van de microvezeldoek in het reinigen zonder chemie zit, voorziet Circulaire Schoonmaak in het reinigen mét detergent, zij het met zo weinig mogelijk. Een contradictie? “Met onze microvezeldoeken ‘schoonhouden’ zonder chemie lukt in vele gevallen prima, zoals Greenspeed al jaren claimt, bijvoorbeeld voor het schoonhouden van een spiegel”, stelt Tops ons gerust. “Wanneer het om het meer intensieve ‘schoonmaken’ gaat , betekent het inzetten van een gerichte minimale hoeveelheid duurzaam reinigingsmiddel een winst op vlak van efficiëntie en geurbeleving.”

Goed(koper)e schoonmaakkracht
Tops tot slot: “Met onze Circulaire Schoonmaak maak je met goede schoonmaakkracht op de meest gezonde, ergonomische en efficiënte manier schoon, zonder extra kosten en met minder water. Dat bewijzen onze certificeringen en dat bewijst de praktijk.” Zie hier het antwoord op de vraag die menig schoonmaakbedrijf zichzelf stelt: Circulaire Schoonmaak, what’s in it for me?

Laat u inspireren? Breng een bezoek aan Greenspeed tijdens Interclean Amsterdam (hal 1, stand 106)  of bezoek de website van Greenspeed.

Greenspeed Circulair Schoonmaken in 8 feiten
De flessen van de Greenspeed C2C-detergenten bestaan voor 75% uit plastic op basis van suikerriet en voor 25% uit gerecycled plastic.
De hooggeconcentreerde producten van Greenspeed zorgen voor 20% minder verpakkingsafval dan een conventionele formule.
De Greenspeed C2C-detergenten bevatten geen schadelijke toxische stoffen en hebben een minimale impact op het waterleven.
De Greenspeed Original microvezeldoeken zijn mits het juiste wasprogramma dubbel zoveel keer wasbaar ten opzichte van de doorsnee microvezeldoek.
De Greenspeed microvezeldoeken kunnen veelvuldig hergebruikt worden met behoud van vorm en kwaliteit.
De Greenspeed microvezeldoeken verwijderen 3 keer sneller vlekken in vergelijking met een conventionele doek.
Met de Greenspeed microvezelproducten maak je ecologisch en efficiënt schoon met minder water en detergent.
De spraymethode in combinatie met de Original microvezeldoek zorgt voor een waterbesparing van 90%.

Delen