Vrouwen plassen gratis in Vendor Washrooms tijdens urinoiractie #zeikwijf

september 22, 2017 in Toilet- en handhygiëne

Schoonmaakjournaal actie #zeikwijf - foto VendorDeze week stelde de rechter Geerte Piening in het ongelijk in de zaak van de wildplas boete. Piening bracht de zaak voor de rechter om aandacht te vragen voor het beperkt aantal publieke toiletten voor vrouwen. Volgens de rechter kunnen vrouwen in geval van hoge nood best in een urinoir plassen. Reden voor initiatiefneemster Cathelijne Hornstra om actie #zeikwijf op te starten. Vendor ondersteunt de ludieke actie.

Vendor draagt het #zeikwijf initiatief een warm hart toe. Alle vrouwen met hoge nood in Rotterdam en Amsterdam maken morgen, zaterdag 23 september 2017, gratis gebruik van de Vendor Washroom toiletvoorzieningen in de Markthal (Rotterdam) en het Magna Plaza (Amsterdam).

Iedereen buitenshuis veilig en schoon naar het toilet
Vendor vindt dat iedereen buitenshuis op elk moment toegang moet hebben tot een prettige, schone en veilige sanitaire stop. Daarom ontwikkelde zij Vendor Washrooms, een publiek toiletconcept voor locaties waar in korte tijd veel mensen passeren (high traffic) zoals winkelcentra en (benzine)stations. Annelieke de Pooter, marketing manager bij Vendor: “We zijn structureel in gesprek met gemeenten en vastgoedpartijen over dit belangrijke onderwerp. Helaas merken we dat nog niet iedereen het belang van voldoende publieke toiletgelegenheden onderschrijft. Dat blijkt ook uit onderzoek van onze partner de Maag Lever Darm Stichting. In heel Nederland zijn slechts zo’n 6400 publiek toegankelijke toiletten. Te weinig aldus MLDS en diverse patiëntenverenigingen en in het merendeel van de gevallen zijn deze toiletten niet schoon.”

Over Vendor
Vendor is opgericht in 1961 en al bijna 60 jaar toonaangevend op het gebied van toilethygiëne en -beleving binnen high traffic locaties. Actief in meer dan 30 landen biedt Vendor als specialist op duurzame en transparante wijze een optimale beschikbaarheid van toilethygiëne voor haar klanten en hun bezoekers, klanten en medewerkers. Een positieve beleving, uitstraling en continue beschikbaarheid zijn hierbij de belangrijkste kernwaarden waarbij de toiletbezoeker centraal staat. Via een uitgebreid servicenetwerk zorgt Vendor dagelijks voor hoogwaardige en stipte dienstverlening bij vele duizenden klanten.

Delen