Ralph Vodegel: “Katrin is het perfecte alternatief voor de bekende(re) merken”

juli 4, 2017 in Bedrijven vertellen, Toilet- en handhygiëne

Katrin. Binnen handbereik”; “Inclusive, ontworpen voor iedereen”. Deze twee missies van Katrin zijn veelzeggend. “We willen bouwen aan een wereld waar hygiëne geen luxe is. Aan een wereld waar mensen zich thuis kunnen voelen, zelfs als ze onderweg zijn. We kunnen dit niet alleen doen, maar we kunnen hier wel in slagen door onze klanten te helpen”, legt Ralph Vodegel, sales manager Benelux, uit. In gesprek over een bedrijf met mensen die hun passie voor hygiëne delen.

 

Dat bedrijf – Katrin – telt 150 professionals. Katrin is, naast Lambi, Serla, Mola, Tento en Saga, een van de zes merken van Metsä Tissue. “Voor velen zijn die vijf ongetwijfeld onbekende namen, maar dat heeft alles te maken met onze wereldwijde propositie. We zijn in zo’n 30 landen actief en dagelijks gebruiken miljoenen mensen onze producten”, legt Vodegel uit.

Top 5 Benelux en Europa
Metsä Tissue is producent van hygiënepapier en maakt deel uit van Metsä Group, met € 4,7 miljard omzet in 2016 en ongeveer 9600 medewerkers een van Europa´s grootste bosproductiebedrijven. “Je kunt onze markt grofweg indelen in drie categorieën: toiletruimte, werkplek en gastencomfort; en in vier segmenten: kantoor, dienst, industrie en gezondheid. Onze business maakt deel uit van ons dagelijks leven. Of je nu consument of professional bent.” Niet zonder trots voegt Vodegel toe: “Metsä Tissue behoort tot de top 5 van business-to-business tissue-bedrijven in de Benelux en op Europees niveau.”

Vodegel vervolgt: “We zijn hét perfecte alternatief voor grote en bekende(re) merken als Tork en Kimberly-Clark. We winnen het van deze ‘groten’ op de prijs-kwaliteitverhouding. En we hebben een prachtige missie, want we beogen de gezondheid, hygiëne en het welzijn van onze gebruikers te verbeteren. Thuis, op het werk en in hun vrije tijd.

Duurzaam
Dat duurzaamheid de grote leidraad in de bedrijfsvoering en de producten is, mag enkel al de naam Metsä onderstrepen; het is namelijk het Finse woord voor bos. Alle papierproducten zijn gecertificeerd met de gerenommeerde milieulabels Nordic Swan en EU Ecolabel. Verder zijn de productieprocessen ISO-gecertificeerd en behaalde Metsä Tissue in 2007 en 2012 de tweede plaats op de WNF-lijst (Wereld Natuur Fonds).

Onze producten worden gemaakt in Finland waar we momenteel een nieuwe bioproductiefabriek bouwen. In de loop van dit jaar wordt deze fabriek opgeleverd en in gebruik genomen en maken we een grote volgende stap op weg naar een circulaire economie.”

Award winnaar
Katrin als specialist in frisse, behaaglijke en functionele openbare toiletruimten en werkplekken in bedrijven, hotels, scholen, restaurants en gezondheidszorg, lanceerde ruim een jaar geleden de nieuwe dispenserlijn: KATRIN Inclusive. “Na jaren van onderzoeken, ontwikkelen, testen en produceren is de KATRIN Inclusive-dispenserlijn tot stand gekomen. Het is een bijzondere dispenserlijn, want hierin komen functionaliteit, duurzaamheid en representativiteit samen. De helder witte en stijlvol zwarte Inclusive dispensers zijn moeiteloos en ergonomisch te gebruiken door mensen van alle leeftijden en met verschillende fysieke mogelijkheden. En ook aan het servicepersoneel en de schoonmaker hebben we gedacht, want het onderhoud van de dispensers is nog praktischer door alle vernieuwingen”, aldus Vodegel. Deze nieuwe dispenserlijn van Katrin won de Design Excellence Award en de Design for All Award op de jaarlijkse Design and Architecture Awards in Oslo (Noorwegen).

Vodegel tot slot: “We zijn trots op onze producten; we staan achter onze missie en we gaan voor onze klanten. Want we willen niet de grootste, maar wel de beste tissueproducent en leverancier zijn.”

Over Katrin
Het merk Katrin werd in 1974 voor het eerst als merknaam gebruikt. Dit maakt van Katrin een van de eerste merknamen voor zacht papier op de Europese Away from Home-markt. De naam is afkomstig van de Katrinefors-fabriek in het Zweedse Mariestad, opgericht in 1872. In de Benelux wordt het verkoopteam gevormd door Ralph Vodegel – sales manager Benelux, Marcel Speth – key accountmanager Nederland, en Sylvie De Wael – key accountmanager BeLux.

Gerelateerde artikelen:
Nieuws: nieuwe Katrin website: verfrissend nieuw online gezicht

Interview: Wordt Katrin Inclusive dispenser het collectors item van Roda JC?

Nader kennismaken met Metsä Tissue? Kijk naar het introductiefilmpje op YouTube.

 

Delen