Met HKZ certificering volgens nieuwe norm pakt Tzorg primeur

november 3, 2016 in Awards en certificeringen, Thuiszorg

certificering - stockfotoTzorg is gecertificeerd volgens de nieuwe normering HKZ VV&T 2015. Daarmee is het de eerste en enige landelijke zorgorganisatie. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector en geeft aan dat de thuiszorganisatie voldoet aan vooraf vastgestelde kwaliteitsnormen van de geleverde zorg.

“Na een aantal intensieve auditdagen ben ik super trots dat we volgens de nieuwe normering het HKZ certificaat behaald hebben. Het is voor mij een bevestiging van de professionele aanpak, waar wij als Tzorg dagelijks aan werken, op zowel organisatorisch als operationeel niveau ”, stelt Manon Brinkhuis, KAM-manager bij Tzorg.

 Aanpak
Aan het behalen van het certificaat gaat een uitgebreide audit vooraf. Hierbij wordt gekeken of de organisatie goed georganiseerd is, de cliënten centraal stelt en continu werkt aan de optimalisering van het aanbod. Daarnaast wordt onderzocht of de organisatie betrouwbare resultaten presenteert en voldoet aan de eisen die door cliënten, de overheid, financiers en vanuit de sector zelf worden gesteld.

Normering
Sinds december 2015 heeft HKZ nieuwe criteria opgesteld voor de certificering. Deze certificering is voortgekomen uit de nieuwe ISO 9001 normen, die ook in 2015 zijn ingegaan. Organisaties kunnen tot en met dit jaar zelf kiezen om volgens de oude of nieuwe criteria beoordeeld te worden. Tzorg is de eerste en enige landelijke zorgorganisatie, die is gecertificeerd volgens de nieuwe normering.

Over Tzorg
Tzorg is een landelijke leverancier van thuishulp, maatwerkondersteuning en begeleiding binnen de Wmo en heeft contracten met 310 gemeenten. Tzorg onderscheidt zich door de persoonlijke aandacht voor cliënten en de kwaliteit van de dienstverlening. De continuïteit in hulpverlening door Tzorg is voor cliënten, maar ook voor veel gemeenten een belangrijke reden om gebruik te maken van de dienstverlening van Tzorg. Zorg en aandacht voor de cliënt staan bij Tzorg voorop. De wensen en gewoonten van de cliënt vormen het uitgangspunt bij het verrichten van de werkzaamheden.

Delen