Statushouders op bezoek bij SMB Willems

november 3, 2017 in Sociaal ondernemen

schoonmaakjournaal_smbwillemsSMB Willems heeft woensdag 1 november tien Eritrese mannen op bezoek gehad in het kader van het project Vitesse Werkt! voor statushouders. De deelnemers kregen na hun wekelijkse voetbaltraining een rondleiding  van directeur Tim de Jong en rayonleider Willem Huisman in de huisvesting van het bedrijf. Ook kregen de mannen scholing over de verschillende functies binnen een schoonmaakbedrijf en een basisinstructie schoonmaakonderhoud. 

Als partner van Vitesse wil SMB Willems graag een bijdrage leveren aan haar sociaal maatschappelijke  projecten. Het project Vitesse Werkt! voor statushouders richt zich op Eritrese mannen van 18 tot en met 40 jaar met een bijstands- of Wajonguitkering en heeft als doel om de deelnemers middels een voetbaltraject klaar te stomen voor een betaalde baan of studie. De deelnemers trainen tweemaal per week gezamenlijk getraind bij een voetbalvereniging.

Raakvlakken
Voetbal leent zich uitstekend voor de doelgroep, omdat veel aspecten van voetballen in teamverband ook raakvlakken hebben met werken op de werkvloer. Aansluitend op de voetbaltrainingen krijgen de deelnemers scholing op gebied van solliciteren, netwerken en een realistisch zelfbeeld. Om de deelnemers een beter beeld te geven van de Nederlandse werkvloer worden bezoeken gebracht bij verschillende bedrijven. In dat kader werd op woensdag 1 november een bezoek aan schoonmaakbedrijf SMB Willems in Arnhem.

Delen