Infowebsite voor ondernemers over Banenafspraak live

september 28, 2015 in Sociaal ondernemen

website - foto The KonsultantWerkgevers die meer willen weten over de Banenafspraak of ondersteuning nodig hebben bij de uitvoering, kunnen vanaf nu terecht op www.opnaarde100000.nl. Deze website is dé wegwijzer voor ondernemers die banen voor mensen met een arbeidsbeperking willen realiseren. Het is een initiatief van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland.

In het Sociaal Akkoord hebben werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid afgesproken dat er tot 2026 125.000 banen worden gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit is de Banenafspraak. Werkgevers in de marktsector nemen 100.000 banen voor hun rekening. De portal helpt ondernemers die de afspraken in de praktijk willen brengen.

Inhoud portal
Informatie over de inhoud van de Banenafspraak, wet- en regelgeving en de rol van werkgevers; inspirerende voorbeelden uit de praktijk en meldingen van evenementen om ondernemers die het al doen te ontmoeten; handige tools en verwijzingen naar  organisaties die kunnen adviseren; de weg naar geschikte kandidaten; een inventarisatie van financiële en praktische ondersteuning; tips en begeleiding voor bedrijven na plaatsing van een kandidaat. 

Voortdurend in beweging
De informatie op www.opnaarde100000.nl wordt voortdurend aangevuld met onder meer het laatste nieuws, nieuwe inspirerende voorbeelden en links naar landelijke dienstverleners die werkgevers helpen bij de invulling van de Banenafspraak. Later dit jaar wordt de portal verder uitgebreid met selectiemogelijkheden op regio en branche.

Rond de Banenafspraak worden veel activiteiten georganiseerd, ook door de Regionale Werkbedrijven en de regionale werkgeversverenigingen. Deze activiteiten zijn terug te vinden in de agenda.

Bron: OSB

Delen