EW tekent initiatief Inclusief Werkgeven: “Doen is het beste denken”

september 13, 2017 in Sociaal ondernemen

Schoonmaakjournaal EW Inclusief Werkgeven Midden-GelderlandIedereen verdient een kans op de arbeidsmarkt. Bij EW Facility Services neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) dan ook al jaren een centrale plek in haar bedrijfsfilosofie in. Vanuit maatschappelijk oogpunt en haar mensgerichte visie wil zij voor kwetsbare groepen de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen. De organisatie heeft daarom op 8 september haar handtekening onder het initiatief Inclusief Werkgeven Midden-Gelderland gezet, samen met wethouder Ine van Burgsteden van de gemeente Arnhem en een aantal andere werkgevers uit de regio.

Landelijk zijn er afspraken gemaakt over het bieden van werk aan mensen met een arbeidsbeperking. De zogenaamde banenafspraak uit het Sociaal Akkoord. Wat ooit met een beperkt aantal werkgevers, waaronder ook EW Facility Services begon, is nu uitgegroeid tot het initiatief Inclusief Werkgeven Midden-Gelderland. Het motto Doen is het beste denken staat nog steeds als een huis en geeft aan dat we niet alles helemaal uitdenken en in praten blijven hangen, maar gewoon aan de slag gaan. Eventuele hindernissen lossen we vervolgens tijdens het werken op.

Mariska Liet, HR adviseur van EW Facility Services: “We kijken naar de mogelijkheden van een kandidaat en passen hier het takenpakket op aan. Het geeft energie als we zien dat kandidaten opbloeien door ze weer aan het arbeidsproces te laten deelnemen en vertrouwen te geven.” Maaike Ligtenstein, HR directeur van EW Facility Services vult aan: “We geloven in het bieden van kansen en het benutten van ieders talent. We zijn ervan overtuigd dat facilitaire diensten bij uitstek een geschikt werkveld vormen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

 

Op de foto: werkgevers en wethouder die het initiatief hebben ondertekend

 

Delen