Duurzame Dinsdag: geef uw idee een podium in politiek Den Haag

april 17, 2018 in Sociaal ondernemen

Betrek jij op vernieuwende wijze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer bij het arbeidsproces? Of breng jij vluchtelingen en Nederlanders met elkaar in contact? Kortom: heb jij een idee hoe iedereen mee kan doen? Doe dan mee aan Duurzame Dinsdag. Dien jouw idee voor 1 juni in op www.duurzamedinsdag.nl en maak kans op de Asito Sociale-innovatieprijs van € 1.000,-.

Vorig jaar won Happy Tosti deze prijs. Happy Tosti is een idee van onder andere Wibe Smulders om voor iedereen met een arbeidsbeperking een waardevolle en leuke werkplek te creëren.

Haags podium
Geef jouw idee een podium in politiek Den Haag! Duurzame Dinsdag verzamelt inspirerende en innovatieve ideeën uit de samenleving op www.duurzamedinsdag.nl. Die ideeën worden op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. Op deze dag neemt de staatssecretaris van I&W het koffertje met ideeën in ontvangst. De overhandiging van de koffer staat symbool voor de verbinding tussen de duurzame samenleving en de politiek. De beste ideeën krijgen letterlijk een publiek en politiek podium.

Een van de prijzen die dit jaar wordt toegekend, is de Asito Sociale-innovatieprijs. “Door het beschikbaar stellen van de Asito Sociale-innovatieprijs kunnen we met vele partijen samenwerken aan meer aandacht voor de menselijke kant van duurzaamheid,” aldus Sander Haas, manager Communicatie bij Asito.

Over Asito
Voor Asito – een van de topspelers in de facilitaire dienstverlening – is duurzaamheid een goede balans tussen de drie P’s van People, Planet en Profit. Aandacht voor het sociale aspect is daarin essentieel. Asito zet zich in om de thema’s integratie, diversiteit en inclusiviteit op de agenda te krijgen in het Nederlandse bedrijfsleven. Zo werd onlangs een Witboek Inclusief Ondernemen gelanceerd, waarin bedrijfsleven en politiek opgeroepen worden om de afstand tot de arbeidsmarkt voor heel veel mensen te verkleinen.

Asito ziet diversiteit als een kracht die benut kan worden. Zelf heeft Asito de afgelopen twee jaar meer dan 1000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geholpen aan een baan en daarmee een plek in de maatschappij.

 

Delen