Door Hago actie ruim 75.000 duimen omhoog voor ‘maak kanker kansloos’

mei 21, 2018 in Sociaal ondernemen

Wat in eerste instantie op een bewustwordingsactie leek, blijkt een actie te zijn om op een positieve manier een sponsorbedrag bij elkaar te krijgen. De Koningsdagactie van schoonmaakbedrijf Hago en lifestyleplatform RUMAG leverde op Koningsdag binnen een dag meer dan 60.000 likes op social media op. Toen maandag bleek wat de achterliggende gedachte van deze actie was, steeg dat aantal naar ruim 75.000 likes. De actie was namelijk ook bedoeld om aandacht te vragen voor de Daniel den Hoed Stichting.

Op Koningsdag werden door heel Nederland tienduizenden RUMAG-shirts uitgedeeld in ruil voor een post met de hashtag #schoonisvaniedereen. Zo werd op ludieke wijze aandacht gevraagd voor een schoon Nederland.

Guerrilla-actie Koningsdag
Wat echter nog niet op deze feestdag bekend werd, was dat de hashtag ook voor een andere gedeelde verantwoordelijkheid staat: iedereen een kans geven op een schoon, kankervrij lichaam. Op het shirt stond enkel een hoedje afgedrukt als stille hint – het logo van de Daniel den Hoed Stichting, een stichting die geld ophaalt voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Daniel den Hoed.

Donatie
Voor elk uitgedeeld shirt doneerde Hago Nederland een bedrag aan de Daniel den Hoed Stichting, dat in totaal uitkwam op € 7.500. Dit werd op 30 april bekend gemaakt via een social media-post met de oproep dat volgers van RUMAG dat bedrag konden verhogen door een like, share of reactie op hun post. Dit leidde tot een totaalbedrag van € 15.000 dat gedoneerd wordt aan de stichting.

Over Hago
Nederland is een mooi land. Een land dat het verdient om goed schoongehouden te worden. Schone ziekenhuizen, schone treinen, een schoon vliegveld, schone kantoren, schone fabrieken, schone scholen en universiteiten. Daar zetten elke dag duizenden Hago-medewerkers zich graag voor in. Zo zijn we uitgegroeid tot het meest veelzijdige schoonmaakbedrijf van Nederland. Een schoonmaakbedrijf dat voor iedereen klaar staat, op elke plaats en op elk moment. Hago maakt deel uit van familiebedrijf Vebego.

Delen