Combinatie commerciele en sociale aanpak maken Happy Tosti winnaar Asito Sociale Innovatieprijs

september 7, 2017 in Awards en certificeringen, Sociaal ondernemen

Happy Tosti winnaar Asito Sociale Innovatieprijs 1De Asito Sociale Innovatieprijs is gewonnen door Happy Tosti. Jury Duurzame Dinsdag: “Happy Tosti heeft gewonnen, omdat het bedrijf een commerciële horeca-aanpak met sociale betrokkenheid combineert. Dankzij deze aanpak zijn in 2,5 jaar tijd 38 mensen met een arbeidsbeperking aan een baan geholpen. Streven is om de komende vijf jaar minimaal 500 nieuwe arbeidsplekken te creëren. Een mooi voornemen!”

Happy Tosti is een lunchroom met locaties in Hoofddorp, Leiden en Den Haag. De onderneming wil voor iedereen met een arbeidsbeperking een waardevolle en leuke werkplek creëren. Wibe Smulders, opening manager van Happy Tosti: “Geweldig. Heel leuk om in het zonnetje gezet te worden. Dit stimuleert ons alleen maar om heel hard door te bouwen.”

Sociale Innovatieprijs
De Asito Sociale Innovatieprijs is onderdeel van Duurzame Dinsdag. De prijs wordt uitgereikt aan projecten, die mensen op een duurzame manier dichter bij elkaar brengt, bijvoorbeeld in hun wijk, op school of tijdens een maaltijd. In 2016 werd de prijs voor het eerst uitgereikt eHappy Tosti winnaar Asito Sociale Innovatieprijs 2n werd HackYourFuture de winnaar. HackYourFuture is een programmeerschool voor vluchtelingen, die vluchtelingen in korte tijd klaarstoomt voor de arbeidsmarkt.

Duurzame Dinsdag
Op Duurzame Dinsdag ontvangt de Staatssecretaris elk jaar inspirerende ideeën uit de samenleving. De beste ideeën krijgen een prijs om hun idee verder te helpen. De prijzen worden door partners van Duurzame Dinsdag uitgereikt in de categorieën energie, natuur, sociale innovatie en voedsel. Daarnaast is er een algemene Duurzame Dinsdag prijs voor een baanbrekend en sector-overstijgend initiatief en zijn er prijzen voor jeugd en jongeren. De prijzen zijn bedoeld om initiatiefnemers de kans te geven om hun ideeën en verder te ontwikkelen en in contact te komen met het juiste netwerk.

Traditiegetrouw Happy Tosti winnaar Asito Sociale Innovatieprijs 4worden alle duurzame ideeën op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) neemt als vertegenwoordiger van het kabinet het Duurzame Dinsdag-koffertje in ontvangst.

Over Asito
Asito is een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke vakkrachten verspreid over 50 vestigingen succesvol aan een schone en veilige werk- en leefomgeving. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en relaties voorop om zo samen tot de meest sociale en duurzame resultaten te komen.

 

Delen