2e Asito whitepaper: Stappenplan naar inclusief ondernemen

januari 8, 2018 in Sociaal ondernemen

In elf stappen naar een inclusievere onderneming? Met de whitepaper Stappenplan naar inclusief ondernemen gaat het lukken. Steeds meer bedrijven zijn bezig met inclusief ondernemen. Asito produceerde de whitepaper om deze bedrijven te helpen naar een inclusievere onderneming.

Voor Asito betekent inclusief ondernemen, of sociaal ondernemen, dat iedereen een kans krijgt om volwaardig deel uit te maken van de maatschappij. Dit zou niet beperkt moeten zijn tot bepaalde, door de politiek gekozen doelgroepen.

Verschillen omarmen
Inclusiviteit is het opnemen en omarmen van mensen die verschillen van elkaar. Dat is geen eenvoudige opgave in een maatschappij vol vooroordelen, belemmerende overtuigingen en ingebedde patronen. Inclusiviteit vraagt om een andere manier van denken, om een andere benadering.

Elf stappen, twee fases
De whitepaper Stappenplan naar inclusief ondernemen is bedoeld voor elke organisatie die meer wil doen met inclusief onderneming, maar niet precies weet waar te beginnen. De paper behandelt in twee fases elf stappen. De eerste fase is een inventariserende fase, wat gebeurt er al? En hoe gebeurt dit? In de tweede fase worden stappen behandeld om aan de slag te gaan met inclusief ondernemen. Hier staan stappen zoals: Ambassadeurs zoeken en Ga in gesprek met gemeenten en UWV. Door middel van de stappen te volgen en herhalen, kunnen organisaties echt aan de slag met inclusief ondernemen.

Witboek inclusief ondernemen
Vorig jaar publiceerde Asito ook al het witboek: Iedereen doet mee. Voor Asito gaat inclusief ondernemen verder dan het Sociaal Akkoord. Het gaat om meerwaarde hebben, meedoen, ergens bij horen. Voor iedereen, ook voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. In het witboek: Iedereen doet mee staan verhalen over inclusief ondernemen.

Download de whitepaper: Stappenplan naar inclusief ondernemen hier.

Over Asito
Asito is een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke vakkrachten verspreid over 50 vestigingen succesvol aan een schone en veilige werk- en leefomgeving. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en relaties voorop om zo samen tot de meest sociale en duurzame resultaten te komen.

Delen