Zorginstelling Palito kiest Smart Cleaning: “Hygiënisch schoon”

maart 29, 2018 in Smart Cleaning

Rienk IJpma is facilitair manager van Palito in Wognum. Palito verzorgt onder meer de schoonmaak voor de LeekerweideGroep – een zorginstelling voor mensen met een lichamelijke en of geestelijke beperking. Palito is in 2017 voor de schoonmaak overgestapt op Smart Cleaning. Waarom? Rienk IJpma vertelt.

“We hadden veel problemen met de vloeren, badkamers en het sanitair, de bewoners hadden regelmatig zwarte sokken en voeten en het rook ook niet altijd even fris. We kregen het niet goed schoon. We hebben het geprobeerd met twee verschillende systemen van een gerenommeerd bedrijf, maar daarmee kregen we het niet voor elkaar om het schoon te krijgen. We hadden van diverse kanten positieve verhalen gehoord over Crohill en hebben toen eerst informatie opgevraagd en een demo gekregen. Vervolgens is er  een proefzetting gedaan en was iedereen zo enthousiast dat we volledig zijn overgestapt op Smart Cleaning.”

Complimenten in plaats van opmerkingen
“De medewerkers die met het Smart systeem zijn begonnen, hebben de panden zien opknappen en geven aan dat het weer helemaal schoon is en fris ruikt. De schoonmaak krijgt nu complimenten over hoe schoon het is  in plaats van op- en aanmerkingen over hoe het beter moet…”

“Van de zorgmedewerkers krijgen we de vraag of we andere schoonmakers in dienst hebben, want het is zoveel schoner geworden en het ruikt ook nog eens veel lekkerder. Daar is de zorg ook erg blij mee. Voorheen moesten ze met een washandje achter cliënten aan die op handen en blote voeten over de grond kruipen om ze weer schoon te maken.  Met deze schone vloeren hoeven ze dat niet meer te doen.”

Hygiënisch schoonmaken
“Wat ook zo fijn is, is dat we zijn overgestapt op het wasdoseersysteem van Crohill. Onze moppen en doeken kwamen meestal muf ruikend uit de was en dan moest de schoonmaak nog beginnen. Nu ruiken de moppen en doeken lekker fris na iedere wasbeurt en nog veel belangrijker ze zijn ontsmet. Hierdoor kunnen we hygiënisch schoonmaken.”

Geïnspireerd? Informeer u via deze link.

Over Crohill
Als u kiest voor Crohill, kiest u voor een constante hoge kwaliteit in schoonmaken. Crohill is leverancier van schoonmaakmaterialen en –methoden én heeft Smart Cleaning ontwikkeld. “Om schoonmaken lichter, sneller en duurzamer te maken met een schoner resultaat en een hoger rendement.”

Over Palito
Palito biedt professionele facilitaire ondersteuning aan de labels van LeekerweideGroep. Palito is het visitekaartje van LeekerweideGroep via de receptiediensten, regelt het vervoer voor onze cliënten en  verzorgt de schoonmaak  en het onderhoud van al onze gebouwen. Ook biedt Palito volledige hotelservices, zoals maaltijdvoorziening voor onze cliënten, verzorgt cateringdiensten, bemenst het personeelsrestaurant, biedt was-en strijkservice en ziet toe op een goed onderhoud van onze groenomgeving.

Delen