SVS-opleiding scholenschoonmaak voor prettige en veilige omgeving

september 5, 2014 in Scholenschoonmaak

SVS - scholenEen van de opleidingen van brancheopleider SVS gaat over schoonmaken in scholen en kinderdagverblijven. De module is separaat te volgen of in combinatie met de Basisopleiding Schoonmaken.

Door de integratie van onderwijs en buitenschoolse opvang en ruimere openingstijden, worden schoolpanden intensief gebruikt. Om te zorgen voor een prettige en veilige werk-, speel- en leeromgeving moet elke dag worden schoongemaakt. Edwin van Hemert, national account manager New Business bij SVS, licht toe: “Dat is een verantwoordelijke taak die niet iedereen zomaar op zich kan nemen. Scholen schoonmaken is echt lastig, vanwege de afwijkende omstandigheden en diversiteit aan te reinigen ruimten. Niet voor niets hebben sommige schoonmaakbedrijven zich in deze markt gespecialiseerd.”

Competentiegericht leren
In de Module Scholen en Kinderdagverblijven van SVS draait het om het schoonmaken van onder meer verkeersruimten, lokalen, gymzalen, sanitair, slaap-, kleed- en doucheruimten. Van Hemert over de opleiding: “Zoals in alle SVS-opleidingen leert de schoonmaakmedewerker in de Module Scholen en Kinderdagverblijven te reflecteren op zijn of haar handelen, waardoor hij of zij zich blijvend kan ontwikkelen in een veranderende omgeving. En omdat schoonmakers in een school of kinderdagverblijf met allerlei gebruikers in aanraking komen, zijn ook communicatie, gastvrijheid en assertief handelen belangrijke onderwerpen in deze opleiding.”

Ontwikkeling lesboek
Schoonmaakbedrijf Hectas Facility Services heeft in het voortraject met SVS meegewerkt aan het bepalen van de werkzaamheden en knelpunten in de specifieke ruimten van de Module Scholen en Kinderdagverblijven. Hectas Facility Services zorgde er ook voor , dat SVS foto’s kon nemen op het Ichthuscollege in Veenendaal, dat haar school en gymzaal ter beschikking stelde. Daarnaast fotografeerde SVS in een van de vele kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang van Kinderopvang Rivierenland.

Meer informatie: www.svs-opleidingen.nl

Delen