Scholen, computers en schoonmaak: gezonde investering!

september 4, 2014 in Digitalisering, Scholenschoonmaak

Fusernet - studenten achter computerComputers en telefoons zijn een broedplaats van tienduizenden bacteriën en virussen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat al die bacteriën regelmatig verkoudheid en huidirritaties veroorzaken. Het reinigen van een computerwerkplek heeft dan ook een groot(s) resultaat. Fusernet pakt de bacteriën op scholen bij de kop. Een gezonde investering!

De Arbowet stelt dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor een schone werkplek. “Daarom gaat Fusernet Services verder waar schoonmaakbedrijven stoppen. Door broedplaatsen van vuil en bacteriën grondig aan te pakken, wordt de kans op besmetting en infecties zo klein mogelijk. De grootste broedplaatsen van bacteriën zijn pc’s, toetsenborden, muizen en telefoontoestellen. Zo zitten er op een toetsenbord maar liefst 400 keer meer bacteriën dan op een toiletbril!”, legt Mark Mulder, directeur van Fusernet Services uit. “Bovendien”, vervolgt hij, “een frisse werk- of studieplek zorgt voor tevreden en gemotiveerde werknemers en studenten. Schone apparatuur leidt tevens tot minder ziekteverzuim. En ook worden onnodige storingen voorkomen. Kortom, meer werk- en leerplezier, minder stress.”

Vakmensen
Computerreiniging is werk voor specialisten, die zorgvuldig met kostbare en kwetsbare apparatuur omgaan. Mulder: “Met Fusernet Services kiest u voor zekerheid. Voor ervaren en professionele schoonmakers met kennis van hardware. Servicegerichte vakmensen die de juiste reinigingsmiddelen gebruiken, meedenken en eventuele defecten in apparatuur kunnen oplossen. Voor de reiniging van de toetsenborden en computermuizen op scholen zetten de specialisten van Fusernet Services het product AM Inside in. “Een duurzame en veilige bescherming tegen schadelijke micro-organismen, die in stof, broodkruimels, haren, vette vingers, huidschilfers schuilen en dus in aanraking komen met toetsenborden en computermuizen en mensen”, legt Mulder uit.

Gepatenteerde technologie
AM Inside is uitgebreid getest door TNO en heeft een zelfdesinfecterende werking, waardoor bacteriën en schimmels geen kans krijgen. Verder kenmerkt het reinigingsmiddel zich door duurzaamheid. Mulder hierover: “AM Inside heeft een revolutionaire technologie ontwikkeld om oppervlakken uiterst milieuvriendelijk en hygiënisch te reinigen. Dankzij een unieke en wereldwijd gepatenteerde technologie, bevat AM Inside geen giftige componenten of zware metalen. Oppervlakken die met deze technologie worden behandeld, zijn duurzaam hygiënisch beschermd, doordat het werkingsprincipe berust op een intrinsieke eigenschap van de coating in plaats van op een apart toegevoegde gifstof. De coating bouwt geen resistentie op.”

Veilig voor mens, dier en milieu
Na het aanbrengen van de coating zorgt AM Inside ervoor, dat het oppervlak positief wordt geladen. Daardoor wordt het voor micro-organismen een onleefbare plek. Micro-organismen zijn negatief. Mulder tot slot: “De coating voorkomt dat schadelijke micro-organismen zich aan het oppervlak hechten. Op die manier blijven werkplekken vrij van schimmels en bacteriën. Dat is wel zo veilig voor mens, dier en milieu. En de levert de reiniging van werkplekken veel tevreden klanten, eindgebruikers en studenten op”, concludeert Mulder.

Delen