Robotisering in Kromhout Kazerne: “TASKI Swingobot 2000 dient de schoonmakers”

september 11, 2018 in Robotisering

Robots zijn efficiënt en productief. Ze maken het dagelijkse werk een stuk gemakkelijker. Diversey voegde daar – op eigen vakgebied – een nieuwe dimensie aan toe: de TASKI Swingobot 2000, een schoonmaakrobot die het werk van de schoonmaakploeg aanmerkelijk vereenvoudigt. Alles onder het mom van ‘gemak dient de schoonmaakploeg’.

Neem de mensen van ISS Facility Services, die op de Utrechtse Kromhout Kazerne niet meer zonder dit schoonmaakwonder kunnen. “De Kromhout Kazerne is een PPS-locatie op defensieterrein”, vertelt Suzanne van de Pas, waarnemend site manager cleaning Kromhout Kazerne van ISS Facility Services. “Op het terrein bevinden zich naast kantoorpanden ook slaapgelegenheden, restauratielocaties zoals een koffiebar, een bedrijfsrestaurant, Club Vossegat en een bar/huiskamer. Daarnaast zijn er ook nog sport- en vergadermogelijkheden.”

Swingobot 2000: bewuste keuze
Het schoonmaakteam bestaat uit een leidinggevende, de objectleidster, drie voorlieden en diverse schoonmaakmedewerkers. “De robot wordt gezien als verlengstuk van ons schoonmaakteam en wordt in meerdere gebouwen op het terrein ingezet. Er is bewust gekozen voor de Swingobot 2000 om een nog betere kwaliteit van onze dienstverlening neer te zetten, zeker nu ook nog eens de reinigingsfrequentie is omhooggegaan.”

Revolutionair
De revolutionaire TASKI Swingobot 2000 is een zelfstandig functionerende schrobzuigmachine. De nieuwste technologieën zorgen ervoor dat de machine volledig autonoom kan schrobben. Geavanceerde sensoren en software monitoren de omgeving, zodat de machine veilig zijn weg vindt, obstakels vermijdt en efficiënt de ruimte reinigt. Hierdoor gaat de kwaliteit van het schoonmaakwerk vooruit en stijgt de productiviteit van het schoonmaakteam.

Schoonmaakrobot in de praktijk
“De eerste ervaringen zijn positief. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de robot”, vertelt Suzanne van de Pas. “De machine wordt door de medewerkers zeker als een aanwinst beschouwd. Zij kunnen door de inzet van de robot – en terwijl deze zelfstandig zijn werk doet – andere taken oppakken.”

Omdat het terrein behoorlijk groot is en er verschillende gebouwen zijn waar de robot moet worden ingezet, heeft ISS Facility Services een zogenoemde Mover aangeschaft, waarmee de robot gemakkelijk over langere afstanden kan worden verplaatst. “Daarnaast is de Mover Arbo-technisch zeer verantwoord. De robot kan met de Mover gemakkelijk en zonder noemenswaardige inspanning van A naar B over het buitenterrein verplaatst worden.”

Diversey is pionier in zijn vakgebied en zal dat altijd blijven. We leveren continu revolutionaire reinigings- en hygiëneoplossingen die onze klanten vertrouwen geven in al onze wereldwijde sectoren. Met Dr. Ilham Kadri aan het roer als president en CEO, en met het hoofdkantoor in Charlotte, North Carolina, VS, heeft Diversey internationaal ongeveer 9000 mensen in dienst.

Delen