Burgemeester Van Aartsen bij Nationaal Integratiediner in Schilderswijk

oktober 8, 2014 in Nationaal Integratiediner

Burgemeester Van AartsenBurgemeester Jozias van Aartsen neemt op 9 oktober deel aan het Nationaal Integratiediner in de Schilderswijk in Den Haag. Samen met andere prominente landelijke en lokale politici gaat hij met bewoners uit de wijk en werknemers van het schoonmaakbedrijf Asito in gesprek over het beter benutten van de kansen die onze kleurrijke samenleving biedt. Andere politici die aan tafel aanschuiven, zijn onder andere: CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom, de Tweede Kamerleden Keklik Yücel (PvdA) en Sadet Karabulut (SP), Mohammed Rabbae  (GroenLinks) Tineke Lodders (CDA, tevens voorzitter ELES). Namens initiatiefnemer Asito is het directielid Ron Steenkuijl aanwezig.

Het Nationaal Integratiediner in de Schilderswijk wordt georganiseerd door het schoonmaakbedrijf Asito in samenwerking met de stichting Eén Land Eén Samenleving (ELES) en Resto VanHarte. ELES richt zich op een Nederlandse samenleving, die kracht put uit de aanwezigheid van mensen met diverse culturele en etnische achtergronden. Resto VanHarte runt meer dan dertig sociale buurtrestaurants om zo mensen van uiteenlopende achtergronden met elkaar in contact te brengen. Beide organisaties sluiten naadloos aan bij het gedachtegoed van het Nationaal Integratiediner.

Recente gebeurtenissen in de Schilderswijk hebben pijnlijk duidelijk gemaakt dat het extremisme uit het Midden-Oosten onze samenleving niet onberoerd laat. Het Nationaal Integratiediner wil echter de andere kant van de medaille laten zien: door samen te koken en te eten komen mensen van diverse achtergronden juist tot elkaar. Niet alleen in de Schilderswijk, ook in de rest van Nederland is het Nationaal Integratiediner een succes. Het evenement breekt dit jaar zelfs alle records: ruim 15.000 Nederlanders en niet-Nederlanders van diverse afkomst zullen morgen, donderdag 9 oktober, met elkaar aan tafel gaan. Op meer dan 200 locaties verspreid door Nederland zullen zij samen voor elkaar koken en samen met elkaar eten. Om te vieren dat diversiteit geen bedreiging, maar juist een verrijking voor ons land is.

Het Nationaal Integratiediner in de Schilderswijk vindt plaats in wijkgebouw De Mussen aan de Hoefkade, in het hart van de Schilderswijk. Opgericht in 1926 is De Mussen het oudste buurthuis van Nederland. Al die tijd heeft De Mussen een centrale rol gespeeld in het leven van een zich steeds weer vernieuwende Schilderswijk.

Delen