Asito ‘housekeeping’ koks Van der Valk staan garant culinaire cultuurreis

oktober 11, 2014 in Nationaal Integratiediner

NID - Van Valk Ridderkerk_7650Wordt het Surinaamse pindasoep met een lepel, Japanse sushi met stokjes of Hollandse stamppot met mes en vork? De redactie vroeg zich af, rijdend naar het Nationaal Integratiediner in Hotel-Restaurant Van der Valk Ridderkerk Nationaal Integratiediner op 9 oktober, wat de pot die avond zou schaffen. “Ongetwijfeld wordt het weer smaakvol en gezellig”, bedacht ik me. En dat werd het, want het housekeeping-team van Asito blijkt meer dan schoonmaakkracht te bezitten.

In 2011 was het Hotel-Restaurant Van der Valk in Ridderkerk het landelijk startpunt van het eerste Nationaal Integratiediner. Inmiddels staat deze vestiging al vier jaar garant voor een Integratiediner met een grote I. Zo ook op 9 oktober. Het schoonmaakteam was met meer dan 20 dames bijeen en smulden van de vele gerechten, die de koks onder hen hadden gemaakt. De avond werd een ware culinaire cultuurreis.

 

 

Rondje gerechten
Zo waren er twee gerechten uit Suriname: de rodebietensalade van Elsira en het pasteitje met kip en doperwten van Salini. Maar Zuid-Amerika was ook vertegenwoordigd met een Curaçaos gerecht: hete ballen van kok Audrey. Nederland was vertegenwoordigd met amusehapjes van Cindy, tonijnsalade van Diana, kipsaté van Brenda en nasi van Barbara. Voor een culinaire kennismaking met Centraal-Azië had Ina gezorgd: haar pulao en mentoe waren ook geweldig lekker. De komaf van de Hongaarse pastasalade en Bosnische wafels liet zich, gezien de naam eenvoudig raden; koks Yvetta en Rasa hadden voor deze heerlijkheden gezorgd.

Gastbeleving
Met zeven jaar is Van der Valk Ridderkerk een relatief jong hotel-restaurant onder de rook van Rotterdam. Dagelijks zorgt een team van zo’n dertig schoonmaaksters van Asito, dat de hotelkamers, vergaderzalen en het restaurant er spic en span uitzien en dat de gasten er een goed verblijf hebben. Het moderne gebouw langs de A15 beschikt over 140 kamers, waaronder 8 suites, 28 executive kamers, een aantal 1-persoonskamers en enkele kamers voor mindervaliden. Daarnaast zijn er 17 multifunctionele (vergader)zalen en een restaurant, met een grote keuze uit nationale en internationale seizoensgerechten en een Live Cooking Buffet.

Succes
De vierde editie van het Nationaal Integratiediner was – gezien het imposante aantal van 16.000 deelnemers en de overweldigende positieve reacties en mediale aandacht – een enorm succes. Het housekeeping-team van Van der Valk Ridderkerk sluit zich daarbij met hun invulling aan het integratiediner aan: gezellig, gemoedelijk, smaakvol en wederom voor herhaling vatbaar. Dus op naar donderdag 8 oktober 2015!

Delen