Asito, Clean Result en Hago Next: opnieuw aan tafel Integratiediner

oktober 9, 2014 in Nationaal Integratiediner

Brenda, Clementine, Yvetta, Saïda, Godwin, Serge en Jannes: op 8 oktober – de avond voor de grote Nationaal Integratiediner-dag op 9 oktober – zaten zij aan de dinertafel bij Schoonmaakjournaal. Een integratie op zich met drie schoonmaakbedrijven aan het diner: het Asito-schoonmaakteam van Van der Valk Ridderkerk, Hago Next en Clean Result. Een prachtig koppel dat elkaar voor de tweede keer trof.

 

Hotels, bankinstellingen, kinderdagverblijven en gezondheidszorg: de diversiteit van de werkplekken van Brenda, Clementine, Yvetta, Saïda, Godwin, Serge en Jannes is groot. Zo ook hun komaf: Nederland, Hongarije, Marokko, Ghana, Indonesië en Griekenland. Waar men vorig jaar de keuken in was gegaan om de eigen cultuur in de vorm van een voor-, hoofd- of nagerecht te serveren, daar had men in samenspraak met organisator Petra de Bruin van Schoonmaakjournaal ditmaal gekozen voor een Hollands patatje mét. Hoewel Hollands… Over de geschiedenis van friet leidt tot op de dag van vandaag volop twijfel: ligt de oorsprong in België of Nederland? Hoe dan ook, de frites culinair smaakten de vakkanjers goed.

Zoals een goed integratiediner betaamt, werd er tussen het happen van de goudgeel gefrituurde aardappels en het toetje (een echte Hollandse vlaflip) door volop met elkaar gesproken over komaf, de komst naar Nederland, de eerste indrukken, maar ook over geloof en rituelen, het Offerfeest dat dit jaar op Dierendag viel en de verschillen in werkomgevingen. Openheid, begrip, verbinding en verbroedering, omlijst door een lach; facetten die het Nationaal Integratiediner met Asito, Clean Result, Hago Next en Schoonmaakjournaal typeerde.

 

 

Delen