Ambassadeur Kees van Boxel over het Nationaal Integratiediner: trots!

oktober 10, 2013 in Nationaal Integratiediner

Nationaal Integratiediner“Nu het Nationaal Integratiediner is aangebroken, is het goed om aan te geven waarom ik mij trots voel ambassadeur te zijn van dit geweldige initiatief.

Als blanke man gehuwd met een donkere hoog opgeleide vrouw en twee prachtige zoons realiseer ik erg vaak dat we op de weg van integratie van etnische minderheden nog een heel eind moeten gaan. Het is niet alleen leuk om met mensen van een verschillende culturele achtergrond om te gaan. Diversiteit verbreedt jouw blik op de wereld, je leert van ander lekker eten houden e.d. Het is ook noodzakelijk. Alle grote culturen die hun deuren voor immigranten hebben gesloten, zijn ten onder gegaan danwel op een achterstand geraakt. Voor Europa en dus ook Nederland vormt de toestroom van veelal gemotiveerde ‘buitenlanders’ een extra stimulans om de samenleving vooruit te helpen. We zien dit ook in het onderwijs. De beste studenten van de universiteiten hebben nu al vaak een niet Nederlandse achtergrond. Slechts drie van de 30 topstudenten van de Universiteit van Leiden zijn blank en man!

Diversiteit is nodig om ons aan te blijven passen aan een snel veranderende wereld. We hebben geen tijd om het vele aanwezige talent te verspillen. Het Nationaal Integratiediner is een mooie en leuke manier om iets van een andere cultuur te leren en bij te dragen aan het vergroten van wederzijds respect. Ik wens eenieder smakelijk eten een leuke maaltijd toe.”

Kees van Boxel

Delen