Werner & Mertz toont de wereld best practices circulaire economie

mei 3, 2017 in MVO

Schoonmaakjournaal Werner & Mertz - Richard Schneider G20 2017In maart werden er twee conferenties gehouden in Brussel en Berlijn, waarbij circulaire economie en het schoonhouden van de oceanen als belangrijkste topics aan bod kwamen. Reinhard Schneider, CEO van Werner & Mertz, sprak een internationaal publiek toe over welke acties de producent al heeft ondernomen om van duurzaamheid de norm te maken.

In Brussel werd er op 9 maart de Circular Economy Stakeholder Conferentie gehouden. Daarin werd de stand van zaken besproken, nadat de Europese Commissie zich achter het actieplan voor circulaire economie had geschaard in december 2015. In Berlijn werd de G20 Workshop over Resource Efficiency georganiseerd op 16 en 17 maart, waarbij G20-landen good practices met elkaar konden delen.

Groot voorbeeld
Reinhard Schneider, CEO van Werner & Mertz, bewees aan het internationale publiek dat een middelgrootgroot bedrijf perfect een circulaire economie kan implementeren. Vooral zijn Recyclaat Initiatief haalt hij als groot voorbeeld aan: “We volgen het principe van een circulaire economie, met als doel de consumptie van ruwe olie voor de productie van kunststofverpakkingen terug te dringen. In plaats van nieuwe grondstoffen maken wij gebruik van gerecycleerd materiaal om onze verpakkingen te produceren. Daarbij garanderen wij zo’n hoge kwaliteit dat onze verpakkingen zelfs voor levensmiddelen gebruikt kunnen worden.” Niet alleen de typische PET-flessen, maar ook HDPE, de meest gebruikte soort plastic ter wereld, kan Werner & Mertz hergebruiken zonder enig verlies van kwaliteit.

Voorkom nog meer plastic in oceaan
Schoonmaakjournaal Werner & Mertz - Richard Schneider 2017 zaalCirculaire economie kan ook voorkomen dat er nog meer plastic in de oceanen terechtkomt. “Microplastic wordt een steeds belangrijker probleem”, voorspelt Schneider. Deze minieme deeltjes plastic komen in zee terecht door plastic afval. Door dit afval in de productie te houden, kan er al veel schade voorkomen worden. Via de Recyclaat Initiatief wil Schneider ook duidelijk maken dat we niet alleen de schade van plastic verontreiniging moeten bestrijden, maar ook de oorzaak van deze verontreiniging moeten wegnemen, zijnde te veel afval. “De oplossing voor het probleem ligt op het land en niet in de oceaan”, aldus de CEO.

Over Werner & Mertz
Werner & Mertz Professional is een pionier op het vlak van integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten voor de professionele institutionele en industriële sector. tana PROFESSIONAL en green care PROFESSIONAL zijn de twee voornaamste merken in Europa.

Het beschermen van hulpbronnen, duurzaamheid en het behoud van de biodiversiteit zijn altijd de hoofdbetrachting geweest van de Werner & Mertz Group, die EMAS-gecertificeerd is en de LEED Platinum ontving voor haar hoofdkantoor in Mainz.

De Werner & Mertz Group is al meer dan 150 jaar nauw verbonden met de plaats Mainz. De groep bestaat al meer dan 140 jaar en opereert volgens de principes van een milieuvriendelijke en duurzame zakelijke aanpak. Ze ziet duurzaamheid niet als een tijdelijke trend, maar als een traditie binnen de onderneming die op dagelijkse basis toegepast wordt.

Delen