Werner & Mertz duurzaamheidsrapport: meetbare successen voor circulaire economie

mei 24, 2017 in MVO

Schoonmaakjournaal Werner & Mertz duurzaamheidsrapport 2017Werner & Mertz Professional, fabrikant van duurzame professionele reinigingsproducten, streeft er al langer naar de schijnbare contradictie tussen ecologie en effectiviteit op te lossen. Concreet tracht het bedrijf de ecologische regelgeving en bepalingen een stapje voor te zijn in alle essentiële elementen van zijn producten: formules, verpakking en productie. Met succes, zo blijkt uit het recente duurzaamheidsrapport van de producent.

Als eco-pionier wil Werner & Mertz bovendien de marktontwikkeling sturen via recycleerbare – integraal duurzame – schoonmaak- en hygiëneoplossingen met een hoge performantie, onschadelijk voor de menselijke gezondheid en de natuur.

Nieuwe normen
Werner & Mertz zet consequent langetermijndoelstellingen uit, die vaak ook de nieuwe normen worden op het vlak van ecologische toepasbaarheid buiten zijn eigen merken en productportfolio. “Twee zeer goed voorbeelden daarvan zijn ons Recyclaat Initiatief en ons Native Surfactants initiatief, waarbij we plantaardige stoffen van Europese herkomst betrekken”, vertelt Reinhard Schneider, CEO van Werner & Mertz.

Recyclaat initiatief
Werner & Mertz startte in 2012 al met het Recyclaat Initiatief, waarvan het opzet is om PET-verpakking in een gesloten recyclagecirkel te brengen en het PET-afval van de PMD-zak te gebruiken als een waardevolle secundaire grondstof.

Onze green care PROFESSIONAL ecologische B2B detergenten bevatten veel plantaardige ingrediënten naast uiteraard de obligate oppervlakteactieve stoffen. Hiervoor verkiezen we plantaardige stoffen afkomstig van Europese partners. Dit heeft talrijke voordelen zoals: het beschermen van het regenwoud, het bewaren en promoten van de biodiversiteit, het vermijden van monoculturen, het gebruiken van korte transportroutes en nog veel meer”, duidt Schneider het Native Surfactants initiatief.

In de breedste zin ligt onze uitdaging ook in het aanpakken van wereldwijde milieuproblemen, zoals dat van het oceaanplastic, waarvan Werner & Mertz overtuigd is dat deze op het land moet aangepakt worden via bijvoorbeeld ons Recyclaat Initiatief”, besluit Schneider.

Duurzaamheidsrapport
Het volledige duurzaamheidsrapport van Werner & Mertz met meetbare successen van het bedrijf in zijn streven naar een circulaire economie vindt u hier:

Over Werner & Mertz
Werner & Mertz Professional is een pionier op het vlak van integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten voor de professionele institutionele en industriële sector. tana PROFESSIONAL en green care PROFESSIONAL zijn de twee voornaamste merken in Europa.

Het beschermen van hulpbronnen, duurzaamheid en het behoud van de biodiversiteit zijn altijd de hoofdbetrachting geweest van de Werner & Mertz Group, die EMAS-gecertificeerd is en de “LEED Platinum” ontving voor haar hoofdkantoor in Mainz.

De Werner & Mertz Group is al meer dan 150 jaar nauw verbonden met de plaats Mainz. De groep bestaat al meer dan 140 jaar en opereert volgens de principes van een milieuvriendelijke en duurzame zakelijke aanpak. Ze ziet duurzaamheid niet als een tijdelijke trend, maar als een traditie binnen de onderneming die op dagelijkse basis toegepast wordt.

Meer informatie: voor Nederland: http://wmprof.com/nl_nl/nl/home.html; voor België: http://wmprof.com/nl_be/be/home.html

 

Delen