Wereld Waterdag: Initial Benelux bespaart 23 miljoen liter water per jaar

maart 22, 2017 in MVO

Initial HygieneConnect - handen wassenOp 22 maart is het Wereld Waterdag. Sinds 1993 vragen de Verenigde Naties op deze dag aandacht voor het belang van schoon water en duurzaam beheer van schoonwaterbronnen. Dit jaar staat het thema Afvalwater centraal: een belangrijk thema aangezien 80% van het water dat we verbruiken nog schoon is en niet wordt hergebruikt.

Initial, marktleider in sanitaire dienstverlening en bedrijfskleding, maakt aan de vooravond van deze dag bekend hoeveel water het bedrijf afgelopen jaar bespaarde in haar wasserijen dankzij continue monitoring. Daarnaast werkt Initial aan innovaties, die klanten helpen water te besparen.

Een stad als Haarlem
Initial Benelux heeft, ondanks stijgende volumes, in 2016 22,9 miljoen liter water minder verbruikt* dan in 2015. 23 miljoen liter komt neer op het dagelijkse waterverbruik van een stad als Haarlem (ter vergelijking: een gemiddelde inwoner van Nederland verbruikt bijna 123 liter water per dag). Daarnaast let Initial op hergebruik van water om de hoeveelheid afvalwater te beperken.

De besparing werd met name gerealiseerd in de wasserijen door intensieve monitoring van de wasprocessen en het waterverbruik, en door op basis daarvan te onderzoeken waar nog besparing mogelijk is. In 2016 nam het bedrijf innovatieve filtersystemen in gebruik, waardoor het proceswater nog effectiever hergebruikt wordt.

Wassen zonder water
Een jaar geleden introduceerde Initial in een van haar Belgische wasserijen, als eerste in Europa het wassen zonder water voor bedrijfskleding als aanvulling op haar bestaande wasserijen, Dit gebeurt met een revolutionaire machine, die kleding wast met vloeibare koolstofdioxide (LCO2). Die methode maakt het gebruik van water overbodig en reinigt de kleding veel grondiger en met minder chemicaliën.

Ook klanten besparen water
Initial helpt haar klanten ook bij het verminderen van watergebruik. Zo levert het bedrijf ‘no touch’-kranen die een waterbesparing tot zeventig procent opleveren. Speciale dispensers voor schuimzeep, die geconcentreerde zeep opblazen tot wel vijftien keer het oorspronkelijke volume, leveren een waterbesparing op van 33 procent. Speciale schoonloopmatten die vuil opnemen bij binnenkomst van de werkruimte, zorgen ervoor dat het minder vaak nodig is om schoon te maken.

Meer weten over de besparingen die Initial realiseert? Lees het duurzaamheidsrapport van Initial op duurzaamheidvolgensinitial.com

* Verbruik 2015: 234.444 m³, verbruik 2016: 211.401 m³

Over Initial
Initial is wereldwijd marktleider in sanitaire dienstverlening en bedrijfskleding. Initial is actief in meer dan 60 landen wereldwijd, waaronder de belangrijkste economieën van Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika. Initial biedt innovatieve en milieuvriendelijke diensten en oplossingen voor grote en kleine organisaties in diverse sectoren, zoals kantoren, overheid, scholen, voedselproductie, horeca, medische en paramedische sector, industrie, detailhandel, logistiek en transport.

Laat u inspireren en bekijk de animatiefilm op YouTube.

 

Delen