Returnity start duurzame werkkledingactie Old becomes new

oktober 10, 2017 in MVO

Returnity Old becomes New - Dag van de Duurzaamheid - SchoonmaakjournaalVandaag, 10 oktober, is het de Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland worden mooie duurzame initiatieven georganiseerd. Returnity geeft een tweede leven aan producten die veel mensen als afval zien. “Daarom introduceren we vandaag op de Dag van de Duurzaamheid Old becomes new.

“We roepen onze medewerkers op om oude werkkleding of textiel in te zamelen. Vaak ligt dat oude werktenue achterin je kast of wordt het gebruikt om te tuinieren. Nu is het je kans om het een tweede leven te geven!”, enthousiasmeert Returnity.

Samen circulair!
In samenwerking met ons moederbedrijf Vebego verzamelen we met deelnemende partijen: Hago, Yask, Alpheios, Hago Zorg en Hago Airport Services oude kleding in. In de week van 16 oktober staan er op diverse regionale kantoren speciale kledingcontainers waar de kleding in gedeponeerd kan worden. “Je hebt tijd genoeg om je kleding te verzamelen, want deze actie loopt tot en met 10 december 2017. Als medewerker kun jij je kleding gewoon afgeven bij je object- of rayonmanager, hij of zij zorgt dat het goed terecht komt”, legt Returnity uit.

Werk je niet bij een van onze organisaties, maar heb je nog werktextiel wat je wilt doneren? Neem dan contact met Returnity op!

Samen op duurzame reis
Returnity haalt vervolgens de ingezamelde kleding op en neemt deze even mee op reis. Een duurzame reis wel te verstaan. “We brengen de kleding naar onze partners, die ervoor gaan zorgen dat er van jullie oude kleding weer totaal nieuwe producten ontstaan. Op deze manier gaan we samen met jullie afval verminderen en dragen dus ons steentje bij aan een duurzamere wereld.”

Gerecyclede handdoeken door jouw hulp
Returnity gaat 1000 gerecyclede handdoeken terug leveren aan de Vebego-bedrijven, die aan deze actie deelnemen. “Wordt er meer ingezameld, dan komt daar natuurlijk nog wat bij! Dat is toch een win-winsituatie voor iedereen. Kunnen we op jouw hulp rekenen?”, roept Returnity op.

Delen