NIVO rijdt fossielvrij tijdens de Elfwegentocht

juli 2, 2018 in MVO

In de visie van de NIVO Groep speelt verduurzaming van het wagenpark een grote rol. De organisatie zet in op een fossielvrije en daarmee duurzame manier van vervoer. Om dit praktisch en rendabel te maken, zijn diverse voertuigen de afgelopen maanden uitvoerig getest. De dagelijkse bevindingen van medewerkers ten opzichte van actieradius en bijvoorbeeld gebruiksgemak werden meegenomen in de besluitvorming. Van 1 tot en met 14 juli neemt NIVO deel aan de Elfwegentocht: 2 weken feest zonder een druppel bezine.

Het wagenpark bestond al enige tijd uit diverse fossielvrije voertuigen en is deze week andermaal fors uitgebreid: 10 operationele managers rijden vanaf nu in een Skoda groengasauto en er zijn ook twee Volswagen Polo’s en één VW Caddy op groen gas uitgeleverd. Er reden al twee elektrische auto’s: één groen gas en diverse hybride auto’s rond.

Deelname aan Elfwegentocht
Tijdens de Elfwegentocht rijden meer dan 20 bedrijfsauto’s van NIVO op blauwe diesel. Daarmee is het wagenpark van de NIVO Groep in Friesland tijdens de Elfwegentocht, mede dankzij de snelle actie van Bourguignon Lease, volledig fossielvrij.

Interne acties
Voor de deelname aan de Elfwegentocht is het vooral waardevol wanneer alle werknemers onderling gaan nadenken over dit project. Daartoe zijn er intern diverse acties georganiseerd. Zo werd er onder de medewerkers van NIVO een prijsvraag gehouden, waar een week lang het gebruik van een elektrische scooter te winnen was. Tijdens de jaarlijkse bedrijfsvergadering bracht Tsjeard Hofstra, de projectleider van de Elfwegentocht, het project op enthousiaste wijze onder aandacht bij kantoormedewerkers en leidinggevenden. Ook via social media werd er aandacht besteed aan de deelname. Tot slot verschenen er digitale nieuwsbrieven met informatie, tips en inspirerende verhalen van geïnterviewde medewerkers. Zo ontstonden er diverse plannen om te carpoolen en er werd kennis gedeeld over de verschillende oplossingen.

NIVO is trots op de bewustwording onder haar medewerkers en de concrete stappen op weg naar een fossielvrije bedrijfsvoering. Samen maken wij NIVO!

Over Elfwegentocht
De Friese jeugd wil een duurzaam Friesland, zonder klimaatverandering en mét een Elfstedentocht! Daarom reist Friesland van 1 tot en met 14 juli 2018 fossielvrij zonder een druppel benzine of diesel. Steden, dorpen, scholen en bedrijven werken samen om er twee weken feest van te maken. Twee weken lang zullen elektrische en groengasauto’s, deelauto’s, bussen en fietsen, segways, ligfietsen, elektrische boten en lifters het verkeersbeeld bepalen.

Delen