NIVO Groep en Santexo zetten volgende stap in circulaire economie

mei 31, 2018 in MVO

Samen met leverancier van werkkleding Santexo zorgt NIVO Groep ervoor dat oude werkkleding gerecycled wordt. Hiermee maakt NIVO de circulaire economie waar in de praktijk: een economie waarin geen afval ontstaat en waarin grondstoffen en componenten beschikbaar blijven voor een volgende gebruikfase, zonder schadelijke effecten naar mens en milieu.

In samenwerking met Santexo zamelt NIVO werkkleding, veiligheidsschoenen en overige persoonlijke beschermingsmiddelen in. Al deze gebruikte producten bevatten waardevolle grondstoffen die opnieuw ingezet kunnen worden. Deze worden vervolgens gesorteerd en beoordeeld aan de hand van de samenstelling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van regionale inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een arbeidsbeperking. Hiermee leveren NIVO en Santexo een (indirecte) bijdrage aan de invulling van haar doelstelling in het kader van de Participatiewet.

Op de foto Willem de Jong, Santexo (links) en Rutger Werkhoven, NIVO, met een gedeelte van de ingezamelde werkkleding.

Nieuwe producten maken
Na ontmanteling van de producten wordt er een keus gemaakt hoe de materialen opnieuw ingezet gaan worden. De materialen worden niet afgevoerd als afval, tenzij dit vanwege de vervuiling noodzakelijk is. Van de herwonnen componenten of grondstoffen worden nieuwe producten gemaakt, zodanig dat er een zo groot mogelijke toegevoegde wordt gerealiseerd.

Van de ingezamelde werkkleding worden producten als tassen en doeken gemaakt. Tevens worden er werkschoenen geproduceerd die (deels) gemaakt zijn uit gerecycled materiaal.

Over NIVO
NIVO Groep is een aanbieder van een totaalconcept op het gebied van facilitaire diensten. De groep draagt met al haar diensten bij aan een schonere wereld en streeft een voortrekkersrol na op het gebied van duurzaamheid. Met deze stap toont NIVO aan een voorop te willen blijven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en samen met haar partners mee te willen bouwen aan een circulaire economie.

Samen zetten wij een stap in de circulaire economie!

Delen