Missie voor Moeder Aarde: Greenspeed werkt aan circulaire schoonmaak

juni 30, 2017 in MVO

Schoonmaakjournaal Greenspeed Infographic Circulaire schoonmaak NLDenkt u soms na over de hoop afval die ons koopgedrag teweeg brengt? In de huidige consumptiemaatschappij hebben producten slechts een korte levensduur en belanden ze nadien op de afvalberg. Hierdoor krijgen we enerzijds te maken met een schaarste aan grondstoffen en anderzijds met een enorme afvalberg. Gelukkig beginnen we langzaam maar zeker te beseffen dat Moeder Aarde dan toch niet onuitputtelijk is. Greenspeed heeft de missie om dit hedendaagse probleem te doorbreken aan de hand van een circulaire schoonmaak. Dit concept is gebaseerd op het hergebruiken of recycleren van producten in plaats van ze na gebruik te verbannen naar een alsmaar toenemende afvalberg. Als we erin zouden slagen om alles wat we gebruiken volledig te hergebruiken, dan is de cirkel mooi rond.

OP=OP
Greenspeed maakt voor de detergenten gebruik van doeltreffende plantaardige ingrediënten van een hernieuwbare bron. Dit is in alle opzichten beter dan het uitputten van vervuilende petroleumvoorraden. De olie die men uit de grond pompt, is naderhand weg. Op is ook echt op. Ook de flessen van de Cradle to Cradle-detergenten worden niet gemaakt uit petroleum, maar bestaan voor 75% uit plastic op basis van suikerriet en voor 25% uit gerecycled plastic. De flessen zijn hernieuwbaar, herbruikbaar en recyclebaar.

Verder maakt Greenspeed voor de C2C producten gebruik van een groene productie en ontwikkelen ze innovatieve formules. De hooggeconcentreerde producten van Greenspeed zorgen bijvoorbeeld voor 20% minder verpakkingsafval dan een conventionele formule. Het detergent dat na gebruik in het water terecht komt, is volledig afbreekbaar en bevat geen schadelijke toxische stoffen. De Greenspeed producten zijn niet schadelijk voor het waterleven. Dit alles maakt dat de cirkel rond is.

3x meer hergebruik
Greenspeed biedt naast ecologische detergenten ook microvezelproducten aan. De Original microvezeldoeken van Greenspeed zijn dubbel zoveel keer wasbaar dan de gemiddelde doorsnee microvezeldoek in de markt. Mits het gebruik van de juiste wasproducten en het juiste wasprogramma kunnen de microvezeldoeken zelfs tot drie keer meer wasbeurten aan.

Doordat de microvezelproducten een uitzonderlijk lange levensduur hebben, kunnen ze veelvuldig hergebruikt worden met behoud van vorm en kwaliteit. Dit hergebruik past volledig binnen de mindset van de circulaire schoonmaak.

Verder maak je met microvezelproducten op een ecologische en efficiënte manier schoon, met minder water en detergent. De spraymethode in combinatie met de Original microvezeldoek, zorgt er namelijk voor dat je maar liefst 90% water bespaart ten opzichte van de sopmethode. Verder verwijder je drie maal zo snel vlekken in vergelijking met een conventionele doek met detergent.

Greenspeed Circulair Schoonmaken in 9 feiten
– De flessen van de Greenspeed C2C-detergenten bestaan voor 75% uit plastic op basis van suikerriet en voor 25% uit gerecycled plastic.
– De hooggeconcentreerde producten van Greenspeed zorgen voor 20% minder verpakkingsafval dan een conventionele formule.
– De Greenspeed producten zijn niet schadelijk voor het waterleven.
– De Greenspeed Original microvezeldoeken zijn dubbel zoveel keer wasbaar en kunnen tot drie keer meer wasbeurten aan.
– De Greenspeed microvezeldoeken kunnen veelvuldig hergebruikt worden met behoud van vorm en kwaliteit.
– Greenspeed microvezelproducten staan voor ecologie en efficiëntie: minder water en detergent.
– De spraymethode in combinatie met de Original microvezeldoek zorgt voor een waterbesparing van 90% en verwijdert drie maal zo snel vlekken in vergelijking met een conventionele doek.

Delen