Met Cradle to Cradle Gold pakken Vendor handzepen wereldprimeur

juni 19, 2018 in MVO

Als eerste ter wereld zijn de Vendor handzepen Pure Foam en Pure Soap beloond met het Cradle to Cradle Gold-level. Drie jaar geleden certificeerde EPEA, het onderzoeks- en certificeringsbureau van Michael Braungart, grondlegger van de Cradle to Cradle filosofie, de Pure-lijn al met het Silver. 

Binnen de Cradle to Cradle (C2C) certificering wordt beoordeeld op 5 categorieën: materiaalkeuze (gezondheid en veiligheid voor mens en milieu), hergebruik in een technische of biologische kringloop, energiegebruik in het productieproces, watergebruik in het productieproces en sociaal beleid (social fairness).

John Heijmans, manager Kwaliteit bij toilethygiënespecialist Vendor: “We bewaken en borgen continue al onze processen en producten. Daardoor was er het volste vertrouwen dat we het eerder behaalde Gold op de eerste vier categorieën voor Pure Soap en Pure Foam zouden behouden en tegelijk kans zouden maken op goud voor de 5e categorie.”

MVO als intrinsieke motivatie
John Heijmans: “Het circulair maken van onze producten en diensten vormt een van onze kernwaarden. Het is een filosofie die in onze bedrijfsgenen zit verankerd. Het C2C Gold-level behalen is een prachtig voorbeeld van deze intrinsieke motivatie binnen Vendor. Elke keer net iets meer, net iets beter: het gewone ongewoon goed doen. Dat maakt dat we het zilver om hebben weten te zetten in goud.”

Gold op social fairness
Op het gebied van sociaal beleid – social fairness – ontplooit Vendor verscheidene activiteiten. John: “We hebben het C2C-Gold level behaald met onder meer ons Goede Doelen Toiletpapier. We steunen sociale instellingen door per verkochte doos toiletpapier een financiële bijdrage te doneren aan een vooraf gekozen doel, in 2017 en 2018 zijn dat HomePlan en Villa Pardoes.”

Prachtige bevestiging
In de afgelopen jaren heeft Vendor de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen gemaximaliseerd en waarde vernietiging geminimaliseerd. Vendor streeft naar een volledige circulair assortiment, voor een duurzamere toekomst en een happy planet.

Sabine Thuysbaert, CEO Vendor: “We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en impact op de wereld. Daarom ondersteunen we verscheidene initiatieven en maken we ons elke dag hard voor een wereld, waarin zorgvuldiger wordt omgesprongen met het milieu, grondstoffen en met elkaar. We hanteren strenge criteria bij de selectie van grondstoffen en productieprocessen om de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van ons aanbod te kunnen garanderen. Dat dit wordt beloond met het C2C-Gold level is een prachtige bevestiging van onze keuzes.”

Over Vendor
Vendor is opgericht in 1961 en al bijna 60 jaar toonaangevend op het gebied van toilethygiëne en beleving binnen high traffic locaties. Actief in meer dan 30 landen biedt Vendor als specialist op duurzame en transparante wijze een optimale beschikbaarheid van toilethygiëne voor haar klanten én hun bezoekers, klanten en medewerkers. Een positieve beleving, uitstraling en continue beschikbaarheid zijn hierbij de belangrijkste kernwaarden, waarbij de toiletbezoeker centraal staat. Via een uitgebreid servicenetwerk zorgt Vendor dagelijks voor hoogwaardige en stipte dienstverlening bij vele duizenden klanten.

Over Cradle to Cradle Products Innovation Institut
In 1992 publiceerden William McDonough en Dr. Michael Braungart The Hannover Principles: Design for Sustainability. In 2002 publiceerden ze Cradle to Cradle: Remakes the Way We Make Things, waarin een ontdekkingsreis naar materialen wordt beschreven over biologische of technische voedingsstoffen en hun gebruiksperioden en evolutie. Ze creëerden een raamwerk voor kwaliteitsbeoordeling en innovatie: het Cradle to Cradle Certified – productenprogramma. In 2010, na 20 jaar werken met bedrijven, zagen ze een noodzaak om op te schalen. Dit startte met de oprichting van het Cradle to Cradle Products Innovation Institut.

Over EPEA Internationale Umweltforschung
EPEA Internationale Umweltforschung (Environmental Protection Encouragement Agency) is opgericht in 1987 door Dr. Michael Braungart. Als een internationaal actief wetenschappelijk onderzoeks- en adviesinstituut werkt EPA met actoren en bedrijven uit de economie, politiek en wetenschap en ondersteunen ze bij de introductie van circulaire processen. Zij combineren chemie, biologie en milieuwetenschappen met productoptimalisatie en productontwikkeling. Ze kijken over grenzen heen – en beginnen daar met hun werk. Het hoofdkantoor bevindt zich in Hamburg in het historische gebouw van de Patriotic Society. Wereldwijd zijn onder meer in Nederland, Taiwan en Zwitserland dochterondernemingen gevestigd.

Delen