Initial presenteert MVO-rapport op Dag van de Duurzaamheid

oktober 10, 2017 in België, MVO

Initial mvo verslag 2017Vandaag, 10 oktober, is het de Dag van de Duurzaamheid. Voor het negende jaar vinden die dag door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats om te laten zien, dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is. Initial, facilitaire dienstverlener op het vlak van bedrijfskleding en sanitaire hygiëne, grijpt deze gelegenheid aan om het derde duurzaamheidsrapport te presenteren.

In 2016 heeft Initial opmerkelijke resultaten geboekt en ook in 2017 houdt de facilitair dienstverlener drie ambitieuze, concrete doelstellingen voortdurend voor ogen:

in 2020 30% meer mensen een veilige en gezonde werkomgeving;
in 2020 beveelt minstens 30% van haar klanten Initial aan bij anderen, met een klanttevredenheidsscore van 9 of 10;
in 2020 30% minder CO2 uitstoot dan in 2014.

Initial zet zich al jaren intensief in voor duurzaamheid met projecten op het gebied van milieu, gezondheid, hygiëne en veiligheid van zowel klanten als medewerkers.

Enkele bijzonderheden uit het Initial MVO-verslag

Waterbesparing
We realiseerden in onze wasserijen een aanzienlijke waterbesparing. Via het initiatief Made Blue hebben we de gehele waterbesparing in de vorm van schoon drinkwater aan derdewereldlanden. Voor dit initiatief zijn we in 2017 beloond met de Golden Service MVO-award”, aldus Initial.

Biokatoenen handdoekrollen
Door Biologisch katoen voor haar handdoekrollen te gebruiken, draagt Initial bij aan een beter milieu. Het uitgangspunt voor biologisch katoen is: werken mét de natuur, niet tégen de natuur.

TRACID
Door RFID-chips (Radio Frequency IDentification) in de kleding te plaatsen, kan elk kledingstuk in het was- of dienstverleningsproces worden gevolgd. “Groot voordeel is dat zo altijd bekend is waar de kleding zich bevindt”, legt Initial uit.

LCO2-reiniging
In 2016 introduceerde Initial in haar wasserij in Lokeren (BE) als eerste het wassen zonder water voor bedrijfskleding. Dit LCO2-wasproces is goed nieuws voor de levensduur van kleding, de gezondheid van werknemers en voor het milieu.

World Class Dienstverlening
Initial: “Concreet betekent het dat onze klanten, dankzij de service van Initial hun werknemers of bezoekers, optimale hygiëne en veiligheid kunnen bieden. We meten voortdurend de tevredenheid van onze klanten, optimaliseren we onze processen en trainen we onze mensen om onze klanten de beste service te verlenen.”

Onze medewerkers nog veiliger en gezonder
Om onze veiligheids- en gezondheidscultuur binnen Initial verder te verbeteren, zijn heldere, eenvoudige en ondubbelzinnige SHE Gouden Regels geïntroduceerd en zijn alle Initial-medewerkers hierin getraind.

Respect voor mens, milieu en maatschappij
Camiel Wouters, Safety, Health, Environment & Sustainability Director Initial Benelux: “Bij Initial werken we met respect voor mens, maatschappij en milieu. Vanuit overtuiging en omdat onze klanten concrete resultaten en oplossingen verwachten in duurzaamheid van leveranciers. Met het MVO-rapport willen we onze ervaringen delen op het gebied van duurzaamheid en aangeven hoe we onze duurzaamheidsambities voor de komende jaren zullen realiseren.”

Ga voor meer informatie en het downloaden van het verslag naar deze link: www.duurzaamheidvolgensinitial.com

Delen