Hazet partner Inpacs behaalt EcoVadis Gold status

juli 21, 2017 in MVO

Hazet hoofdkantoor ZaandamINPACS, one-stop-shop solution provider op het gebied van reiniging en hygiëne en partner van Hazet, heeft na een externe evaluatie door EcoVadis de Gold Status behaald. Met 70/ 100 punten werd het hoofdkantoor van INPACS GmbH gerangschikt in de top 3% van de best beoordeelde bedrijven binnen de bedrijfsklasse. EcoVadis maakt het op deze manier eenvoudig voor inkopers om haar leveranciers te beoordelen op duurzaamheidscriteria.

’Dit verdienstelijke en uitzonderlijke resultaat is een grote erkenning van onze inzet voor onze duurzame aanpak en activiteiten’’, benadrukt José Del Pino, CEO van INPACS. ‘’Onze MVO-inspanningen geven een duidelijk statement af naar onze internationale afnemers en partners binnen onze sector. Wij zijn daarom verheugd te vermelden dat INPACS een positieve bijdrage levert aan het algemeen belang van een duurzame inzet.’’

INPACS heeft de afgelopen jaren het bewustzijn van MVO verhoogd door de implementatie van milieubeheer en MVO-rapportage volgens de Duurzame Code en is nu bezig met het beoordelen van alle INPACS-leden. Hazet is daarom verheugd te vermelden dat EcoVadis, in navolging van de INPACS groep, ons ook de Gold Status heeft toegekend! Met een score die hoger is dan 62/100 plaatst Hazet zich in de top 5% van alle bedrijven binnen de bedrijfsklasse.

Over EcoVadis
EcoVadis is een duurzaamheidsratingsplatform voor wereldwijde supply chains. EcoVadis beoogt de verbetering van de praktijk van bedrijven op milieu- en sociaal gebied door de invloed te gebruiken op de globale productieketens. Middels een gerichte vragenlijst worden de maatschappelijke- en duurzaamheidsambities van leveranciers in kaart gebracht. EcoVadis evalueert leveranciers maar één keer. Op basis van deze evaluatie krijgen ze een scorecard. Op deze scorecard staat de rating van de prestatie.

Wanneer een inkoper is aangesloten bij EcoVadis krijgt hij, aan de hand van de scorecard, betrouwbare data die up-to-date is over duurzame leveranciers. Op basis van deze informatie kan een inkoper een betere beslissing nemen bij het kiezen van een leverancier.

Delen