Inzet voor VZW: Greenspeed maakt schoon tussen de wilde dieren

juli 6, 2017 in MVO

Greenspeed Natuurhulpcentrum VZWGreenspeed zet zich in voor Natuurhulpcentrum VZW; het grootste en meest professionele opvangcentrum voor zieke en gewonde wilde dieren in de Euregio. Dag in dag uit tracht VZM wilde dieren te helpen en probeerte zij ook mensen milieubewuster te maken via educatie of acties ten voordele van de natuur. Ook Greenspeed staat achter dit mooie gebaar en geven om dieren.

Greenspeed sponsort het opvangcentrum met schoonmaakproducten, want natuurlijk verdienen de dieren ook een schone leefomgeving zonder schadelijke stoffen. Hier blijft het niet bij…: het marketingteam van Greenspeed stak de handen uit de mouwen en ging een dag mee aan de slag in het opvangcentrum.

“We mochten de meest diverse inheemse en uitheemse dieren voederen en maakten de talloze dierenkooien schoon. Tijdens deze dag achter de schermen maakten we ook kennis met een groep van 22 Java-aapjes. Deze aapjes werden gebruikt als proefdieren in een Italiaans laboratorium. Ze werden getatoeëerd met een nummer en werden ook zo behandeld. Vaak worden ze na één test al ‘afgeschreven’. Dit verhaal pakte ons meteen, omdat wij bij Greenspeed enorm veel belang hechten aan proefdiervrije producten. Gelukkig werden de 22 Java-apen gered en worden ze tijdelijk opgevangen in het Natuurhulpcentrum. De apen mochten voor de eerste keer buiten in een ruime kooi. Het was dus niet enkel voor hen, maar ook voor ons een onvergetelijke dag!”

Over Greenspeed
Greenspeed, pionier in slimme schoonmaakoplossingen, werd meer dan 20 jaar geleden in Nederland opgericht. Het microvezel schoonmaaksysteem maakte Greenspeed tot een van de toonaangevende merken in de Europese schoonmaakmarkt. Greenspeed biedt nu een all-in one schoonmaakconcept aan van duurzame microvezelsystemen en ecologische reinigingsmiddelen. Het productgamma van Greenspeed is gecertificeerd met het Scandinavische ecolabel Swan, het Europese Ecolabel en het Cradle to Cradle certified label. Het distributienetwerk van Greenspeed is operationeel in twintig landen.

Delen