Gemeente IJsselstein waardeert Dolmans om duurzaamheid

mei 22, 2017 in MVO

Schoonmaakjournaal Dolmans - Gemeente IJsselsteinBerthil Dolmans en manager personeelszaken Elza Bakker zijn door wethouder Marijke van Beukering van Werk en Inkomen en Bettina Jonker van Werk en Inkomen Lekstroom verrast met bloemen. De bloemen zijn een waardering voor de actieve bijdrage, die Dolmans levert aan de arbeidsdeelname van mensen met een arbeidsbeperking en met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het college van IJsselstein heeft respect voor de maatschappelijk ondernemendheid van Dolmans en zet daar op deze manier de spotlight op.

Dolmans is in 1958 begonnen als schoonmaakbedrijf. Inmiddels is het een bedrijf met een veelomvattende palet op het gebied van facilitaire en calamiteiten dienstverlening met meer dan 20 vestigingen in heel Nederland.

Gegarandeerd goed gevoel
Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan bij Dolmans hoog in het vaandel. Dolmans heeft als merkbelofte staan: Gegarandeerd een goed gevoel. Daarom doet men iedere dag hun best om begrippen als ‘duurzaamheid’ en ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ concreet te maken in het werk.

In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat Dolmans mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt mee het re-integreren in de samenleving. Ook biedt zij deze mensen de mogelijkheid om werkervaring op te doen en een opleiding te volgen.

Werkgeversservicepunt
Dit geldt ook voor de vestiging van Dolmans in IJsselstein. Wethouder Marijke van Beukering: “Dolmans is een fijn bedrijf waar IJsselstein, onder andere via het Werkgeversservicepunt, nog lang zaken mee hoopt te doen. Ook waar het gaat om plaatsingen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.”

Meer aandacht voor ondernemers
De wethouder gaat het komende jaar meerdere bloemetjes uitreiken aan ondernemers, die gedurende een langere periode een actieve bijdrage leveren aan de arbeidsdeelname van mensen met een arbeidsbeperking of met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Op de foto v.l.n.r.: Bettina Jonker, Berthil Dolmans, Elza Bakker en Marijke van Beukering

 

Delen