Future Lab by Satino helpt organisaties op weg naar circulaire economie

juni 14, 2018 in MVO

Vanuit de continue ambitie om maximaal in de circulaire economie te participeren, heeft WEPA Nederland het innovatie- en pilotplatform Future Lab by Satino opgericht. “We willen toegevoegde waarde geven aan afvalstromen door ze in te zetten als grondstoffen in onze productie.” Future Lab by Satino is een platform dat enerzijds dient om innovaties te visualiseren en te communiceren, en anderzijds is het bedoeld om markt- en concepttesten uit te voeren. Inmiddels hebben onder meer koffiebekers en flessenlabels hun circulaire weg naar nieuw hygiënepapier gevonden.

Gedreven door het vertrouwen dat het opzetten van lokale kringlopen van grote waarde is om een gezond leefklimaat door te geven aan volgende generaties, ontwikkelde WEPA Nederland een uniek proces. “Dit proces stelt ons in staat om lokale, alternatieve grondstoffen veilig en in wisselende samenstellingen en volumes te verwerken”, legt de producent van circulaire toilethygiëneconcepten uit.

Circulaire voorbeelden
WEPA Nederland richt zich op nieuwe businessmodellen rondom kringloopsluiting. Future Lab by Satino daagt organisaties uit om mee te denken en onderdeel te zijn van de ontwikkeling van nieuwe kringloopsamenwerkingen. Naast oud papier is het WEPA Nederland inmiddels gelukt om gebruikte koffiebekers, drankenkartons, flessenlabels en zelfs olifantsgras in te zetten als grondstof voor de productie van nieuw hygiënepapier.

Future Lab hygiënepapier
Wie gelooft in waarde toevoegen aan afvalstromen, kan ook een oplossing verzinnen voor de stroom gebruikt handdoekpapier. “Op dit moment ontwikkelen we binnen een aantal pilotprojecten een uniek concept, waarmee we gebruikt handdoekpapier circulair maken. Door gebruikte handdoekjes als aparte stroom in te zamelen, kunnen wij ze verwerken tot nieuw Future Lab hygiënepapier.”

Over WEPA Nederland
Productverbetering en duurzaamheid gaan bij ons al meer dan 80 jaar hand in hand. Wat we als Van Houtum in 80 jaar hebben opgebouwd, zetten we sinds medio 2017 onder de vlag van WEPA Nederland voort. We lopen voorop in het ontwikkelen van toilethygiëne-oplossingen, die maximaal bijdragen aan een schonere wereld en een beter milieu. Deze positieve en passievolle bijdrage leveren we aan onze omgeving, maar ook op onze eigen productielocaties. We blijven onszelf continu afvragen hoe het beter kan. En dat vraagt om een andere kijk.

 

Delen