Fira Compleet: Asito behaalt hoogste certificatie voor duurzaamheid

maart 6, 2017 in MVO

Na de eerdere Fira Brons en Zilver-certificaties heeft Asito nu het certificaat Fira Complete behaald. Deze stap naar de hoogst mogelijke certificeringsgraad past in het beleid van Asito om duurzaamheid transparant en vooral concreet te maken.

Joost Brinkhuis, manager kwaliteit & personeelsontwikkeling: “Het certificeren op duurzaamheid is geen doel op zich. Het doel van onze duurzaamheidsinspanningen is om anderen te laten zien wat we doen. We willen transparant zijn in onze activiteiten en ook anderen helpen stappen te zetten op het gebied van MVO. Te vaak verwordt duurzaamheid tot een algemeen verhaal over intenties zonder concreet te worden. In de markt zijn keurmerken te verkrijgen die niet vragen naar concrete maatregelen of bewijslast. Al jaren pleit Asito voor meer openheid en transparantie en tegen nietszeggende keurmerken, die MVO meer kwaad dan goed doen. Met Fira Complete willen we openheid geven in de inspanningen die we verrichten, de resultaten die dit heeft opgeleverd en de doelen die we nog willen halen.”

In dit licht start Asito dit jaar met een continue MVO-verslaglegging. In plaats van het traditionele jaarverslag publiceert Asito vanaf mei doorlopend over de inspanningen die de organisatie doet op het vlak van onder andere milieu, diversiteit, innovatie, inclusiviteit, klimaat en sociaal ondernemen.

Over Asito Asito is een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke vakkrachten verspreid over 50 vestigingen succesvol aan een schone en veilige werk- en leefomgeving. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en relaties voorop om zo samen tot de meest sociale en duurzame resultaten te komen.

Gerelateerd artikel: Laatste Asito Verantwoord MVO-jaarverslag verschenen

Laatste Asito Verantwoord MVO-jaarverslag verschenen

 

Delen